Questions by Uncle Taylor’s Good Time Mountain Quiz Bowl Family Jug Band



Download 49.09 Kb.
Date conversion31.01.2017
Size49.09 Kb.
Bayou-a-Drank 2011

Questions by Uncle Taylor’s Good Time Mountain Quiz Bowl Family Jug Band



TOSSUPS

1. Like his brother, this character was named after one of his mother’s lab rats. Known to spell-check the graffiti in bathroom stalls with a red marker, this character suffered from stress-induced narcolepsy following one of his divorces and once went days without knowing that he had suffered a heart attack. This character’s nose bleeds when he tells a lie and he is nearly bankrupted by the break-up of his marriage with the never-seen Maris. After a one-year relationship, this character married his third wife, Daphne Moon, the live-in housekeeper for his retired police officer father, Martin. Unlike his brother, this character has a Jungian practice, which he explains once while guest hosting for his brother on the Seattle-based radio station KACL. FTP, who is this character from Frasier portrayed by David Hyde Pierce?

ANSWER: Niles Crane, M.D., Ph.D., A.P.A.
2. One song on this album states, “Last night is a night I will remember you by; when I think of things we did it makes me wanna cry,” while another notes, “You’ll never leave me and you know it’s true.” In addition to “The Night Before” and “You Like Me Too Much” this album contains the final cover recorded by this band until a 1970 cover of “Maggie Mae.” That song, “Act Naturally,” is the first track on the B-side of this album and comes before “It’s Only Love.” Another song from the B-side of this album went on to be the most-covered song ever written and comes between “I’ve Just Seen a Face” and “Dizzy Miss Lizzy.” The cover of this album shows the band spelling out “”NVUJ” in semaphore. FTP, what is this Beatles album that includes “Yesterday” and “Ticket to Ride” and that was made into a 1965 movie of the same name?

ANSWER: Help!


3. In March 2011 a Florida-based computer parts company confusingly ran an advertisement featuring this figure next to the words “CP Distributor.” Other puzzling appearances by this figure include with an article about the first months of Barack Obama’s presidency by Pat Buchanan as well as a Polish newspaper article about the mascots of the 2010 Vancouver Olympics. San Diego-area law enforcement sent out warnings to parents about this figure in 2010 despite later claiming to know that it is an “internet joke,” and this figure is banned from several websites, including Photobucket. The star of a CollegeHumor parody of Doubt, this figure first appeared on the Japanese website 2channel before becoming popular on 4chan. FTP, what is this Internet meme that should probably be kept away from children?

ANSWER: Pedobear


4. Lesser-known actors in this movie include Joe Nolan as Clarence Swamptown, Connie Madigan as Ross Madison, and Paul D’Amato as Tim McCracken, whose notorious reputations lead them to be known as “Screaming Buffalo,” “Mad Dog,” and “Dr. Hook.” M. Emmet Walsh appears in this movie as news reporter Dickie Dunn, whose children argue over what to watch on television while he receives a story about a sale to Florida. Fear of the dreaded goon Ogie Ogilthorpe inspires Dave Carlson to adopt the nickname “Killer,” while the aggressive and often illegal play of Steve, Jeff, and Jack Hanson excites a group of school bus-driving boosters in this movie. Also featuring Strother Martin as Charlestown Chiefs general manager Joe McGrath, this is, FTP, what 1977 movie starring Paul Newman as aging hockey player Reggie Dunlop?

ANSWER: Slap Shot


5. This man was hired by the San Francisco 49ers in 1992 to serve as the offensive coordinator under Mike Seifert. Prior to accepting that position, this man had been the offensive coordinator under Dan Reeves, a coach that would later fire this man for a feud between him and a star quarterback. His first head coaching experience came in 1988 with the Los Angeles Rams, and in 1994 he notoriously instructed quarterback Elvis Grbac to throw at Raiders owner Al Davis. To the annoyance of fantasy football players, this coach is infamous for his use of a running back “committee,” which have in the past featured Ruben Droughns, Tatum Bell, and Terrell Davis and that currently include Tashard Choice, Roy Helu and Ryan Torain. The successor of Jim Zorn and winner of the 1997 and 1998 Super Bowls, this is, FTP what current head coach of the Washington Redskins?

ANSWER: Mike Shanahan


6. The main character of this show is often forced to use aliases such as Tom Cruise and Luke Skywalker, which he claims is a traditional Navajo name. In one episode of this show it is revealed that Malia Obama is the president of the United States in the year 2035, while “Over the Rainbow” is played several times in an episode featuring a man from 2009. Other minor characters from this series include a dead activist from the Weather Underground, the Irish gang leader Jimmy McManus and the suspected serial killer Colin Raimes. The latter’s abduction of Lisa Bonet’s character Maya Daniels leads to Jacob O’Mara’s character Sam Tyler being hit by a car and transported to the year 1973. FTP, what is this former ABC show, adapted from a BBC series of the same name, that also starred Gretchen Mol and Harvey Keitel?

ANSWER: Life on Mars


7. One music video for this song sees a once-abandoned robot spelling out hostile words in a game of Scrabble to indicate its displeasure. Fall Out Boy’s Patrick Stump appears in that music video, as well as in the other video made for this song in which he is seen reading a newspaper in the park while the singer is shot with a love arrow. This song states that, “She’s got a smile that would make the most senile, annoying old man bite his tongue” and that, “We even got a secret handshake and she loves the music that my band makes.” This song was a track on both As Cruel As School Children and The Papercut Chronicles, and it samples the “ba ba da da” hook from the 1979 Supertramp song “Breakfast in America.” FTP, what is this song, originally released in 2005 by Gym Class Heroes, that instructs the listener to “take a look at my girlfriend”?

ANSWER: “Cupid’s Chokehold


8. A notable appearance by this actress saw her tell a census worker that her former stripper name was “Ascertain,” that she is a Pacific Islander, and that her name was changed at Ellis Island to “Blarfengar Blarfengar.” That 2010 appearance by this actress on that show was its highest rated since Ben Affleck hosted in 2008 and resulted from a Facebook petition. This actress also appeared as the foul-mouthed resident of the titular New York location who feeds breadcrumbs to baby alligators. In addition to Lake Placid, this actress also appeared in a 2010 commercial for Snickers that sees her and Abe Vigoda tackled in a backyard football game. FTP, who is this actress that currently stars on Hot in Cleveland but who is probably better-known for playing Rose Nylund on The Golden Girls?

ANSWER: Betty White


9. Much of this movie was filmed in or around the Chicago North Shore suburban communities of Skokie and Highland Park, and its soundtrack features songs by bands such as Kajagoogoo, Night Ranger, Sandau Ballet, and Billy Idol. Minor roles in this film include Zelda Rubenstein as “organist” and Joan Cusack as “geek girl.” At one point in this film, Caroline gives another character a birth control pill, saying that, “It makes it OK to be really, super careless!” After wondering about the spelling of the word “quiche” one character in this movie quickly describes how he crashed the grandfather’s “aut-omo-bile,” and that character in this film, Long Duk Dong, was criticized as being racially insensitive. FTP, what s this 1984 movie, with a title from a song originally recorded by The Crests, starring Molly Ringwald as a girl whose family forgets her birthday?

ANSWER: 16 Candles


10. There are two spin-off versions of this game: one made for the holidays and one that sees this game’s soundtrack replaced with “Battlefield” by the German band Blind Guardian. Another version of this game sees the titular creature replaced by a Nyancat, and this game had over one million hits within the first week of its release. Dolphins appear in the background of this game when a player scores over 5000 points, and the lines “you will fail” and “your dreams did not come true” also appear in this game. The lyrics, “Open your eyes; I see your eyes are open” and “when it’s cold outside, am I here in vain” appear on this game’s original soundtrack, the song “Always” by Erasure. FTP, what is this Adultswim flash game in which players score points by destroying pixies and dashing through crystal stars with the namesake mythological creature?

ANSWER: Robot Unicorn Attack


11. While a student at the University of Houston this golfer roomed with fellow PGA competitor Blaine McCallister and future sports broadcaster Jim Nantz. After defeating Davis Love III in a playoff at the 1992 Nissan Los Angeles Open, this man became the firs American golfer to reach the number one position in the Official World Golf Rankings since the World Rankings point system debuted in 1986. This golfer has been given the nickname “Mr. Skins” due to his five wins in the skins game, most recently in 2004, as well as the nickname “Boom Boom” because of his frequent long drives. In 2007 this golfer tied Gary Player for the most consecutive cuts made at the Masters, a tournament that he defeated Corey Pavin and Raymond Floyd to win in 1992. FTP, who is this golfer, winner of the 2011 Senior Players Championship?

ANSWER: Frederick Steven “Freddie” Couples


12. The lead singer of this band has stated that listening to a certain blues musician inspired him to drop out of college and into pursue a career in music, and this band included a cover of Junior Kimbrough’s “everywhere I go” on their second album, Thickfreakness. That album was the follow-up to this band’s 2002 album The Big Come-Up, which includes the track “I’ll Be Your Man,” the theme to the HBO series Hung. Other songs by this band have appeared in School of Rock, Black Snake Moan, and Zombieland, and a 2009 album by this band saw them collaborate with Mos Def, Ludacris, and the Wu Tang Clan. FTP, who is this band from Akron, Ohio comprised of Pat Carney on drums and Dan Auerbach on guitar and vocals, whose album Brothers won the 2010 Grammy for Best Alternative Album?

ANSWER: The Black Keys


13. One episode of this series sees one character serious injured when he is hit by a bullet that passes through a deer. In addition to Carl, another character on this show, Sophia, is in an abusive relationship with Ed until the latter is confronted by Shane and left injured in a tent. Andrea is twelve years older than Amy on this show, marking a difference between it and the comic book series that inspired it. A third season of this show was recently ordered, and it recently won a Primetime Emmy Award for Outstanding Prosthetic Makeup. An Internet series based on this show follows the “bicycle girl” Hannah and explains how she became the first of the titular figures that Rick Grimes kills on screen. FTP, what is this AMC series starring Sarah Wayne Callies, Jon Bernthal, and Andrew Lincoln as a group of survivors of the zombie apocalypse?

ANSWER: Walking Dead


14. This man is tied for the Major League record for consecutive games with a homerun with eight and is one of the few players to have appeared in Major League games in four different calendar decades. A 1995 run scored against the Yankees by this man on a double by Edgar Martinez was immortalized in a Super Nintendo game titled [This Man’s] Winning Run, and, while he never participated in a World Series himself, he was in the clubhouse for his father’s World Series with the Cincinnati Reds. A Reds player himself from 2000 to 2008, he returned to his original team in 2009 where he memorably fell asleep during a game. The first overall pick in the 1987 amateur draft, this man is the only player to have ever hit the warehouse beyond the right field wall at Oriole Park in Baltimore. FTP, who is this ten-time Gold Glove Award-winning outfielder with the White Sox, Reds, and Mariners known affectionately as “The Kid”?

ANSWER: Ken Griffey, Jr. (prompt on “Ken Griffey”)


15. One song by this band repeats the line, “Have you heard the news today?” and notes that, “greedy men will fade away, when we stop it going on.” That song by this band is on their debut album, which also includes the tracks “Blow Your Mind,” “Too Young to Die,” and the title track that asks, “Is that life that I am witnessing, or just another wasted birth?” In addition to Emergency on Planet Earth, albums by this band include Rock Dust Light Star, A Funk Odyssey, and 1996’s Travelling Without Moving. On that album this band states, “And I’m thinking what a mess we’re in, hard to know where to begin” in a song about the future being in the titular state. Originally composed of members such as the didgeridoo player Wallis Buchanan and vocalist Jay Kay, this is, FTP, what band known for songs such as “Cosmic Girl” and “Virtual Insanity”?

ANSWER: Jamiroquai


16. This actor’s first film role was Dan Harrow, a role that he had earlier played in a Broadway production of The Farmer Takes a Wife, and he also appeared with Fay Wray in the 1980 movie Gideon’s Trumpet. Other starring roles for this actor came in films such as Drums Along the Mohawk, Rings on Her Fingers and The Moon’s Our Home, in which he starred alongside his ex-wife Margaret Sullavan. Drawing from his experience in the Navy in World War II, this actor appeared in several war epics, including 1965’s Battle of the Bulge and The Longest Day as Brigadier General Theodore Roosevelt, Jr. Other notable roles by this actor include the hired gun Frank, the Okie Tom Joad, and an architect named “Davis” who serves as Juror #8. The patriarch of an acting family that includes Peter, Bridget, and Jane, this is, FTP, what American actor?

ANSWER: Henry Jaynes Fonda


17. This character is a member of both Alcoholics Anonymous and Big Brothers/Big Sisters of America, a fact that she reveals when she is seen at a mall toy store. In that show’s fifth season, her engagement to Brad Fisher ended when it was revealed that he was only involved with her out of revenge. The competition resulting from a newly opened Starbucks across the street from the character’s workplace prompts her to get another job at a TGIF-style restaurant, only to lose it after hiring four of her former high school classmates. This character once slept with one of those character’s fathers to spite him, saying that she likes her sex “old and ugly.” Her name does not begin with “W” and is not “Beautiful,” but little else about her real name is known. The romantic interest of Charlie, this is, FTP, what recurring character on It’s Always Sunny in Philadelphia?

ANSWER: The Waitress


18. The original bassist for this band was killed in a drive-by shooting in 2001 while preparing for a tour with The Trolls. In addition to Mooseman, other members of this group have included Beatmaster V and D-Roc the Executioner, while this band’s current line-up released the song “Gears of War” in 2011 for the release of the third game in that franchise. The founding member of this band first introduced them at Lollapalooza in 1991, and Charlton Heston once read the lyrics of their song “KKK Bitch” to a group of Time-Warner stockholders in an attempt to have this band dropped from Warner Bros. Records. The Combined Law Enforcement Association of Texas started a nationwide protest against this band’s most notorious song, which Ice-T replaced on their debut album with “Freedom of Speech.” FTP, what is this hardcore band, famous for their 1991 song “Cop Killer”?

ANSWER: Body Count


19. This man started every year he played at Villanova University, including every game his freshman year, before being selected in the second round of the 1981 NFL draft. His few film credits include a deleted scene from That Thing You Do! And small roles in 3000 Miles to Graceland and Broken Arrow. However, this man may be better known for his appearances in commercials for Coca-Cola, Nike, and Radio Shack, a company that he endorses with Terri Hatcher. This 2000 Pro Football Hall of Fame inductee’s son was recently drafted in the first round by the St. Louis Rams, and he can be seen with Curt Menefee, Michael Strahan, and Jay Glazer every Sunday as part of Fox’s weekly NFL coverage. FTP, who is this former Oakland and Los Angeles Raiders defensive end?

ANSWER: Howard “Howie” Matthew Moses Long


20. This comedian appears as himself in an episode of The Larry Sanders Show that sees him agree to star in a pilot developed by Phil originally intended to be about a band in Seattle, but eventually changes to a show about a crime-solving DJ in Baltimore. This comedian appeared as the narrator Disco Cabbie in the 1999 movie 200 Cigarettes as well as portraying a branch manager at Fox Books in You’ve Got Mail. Other roles by this comedian include Martin Lawrence’s accomplice Tulley in Blue Streak, Ahchoo in Robin Hood: Men in Tights, and the multiple characters he played on his namesake Emmy-nominated show on Comedy Central. That show, which features this comedian portraying characters such as Tyrone Biggums and Clayton Bigsby, has become the best-selling DVD of a TV show ever. FTP, who is this comedian, known for his impersonations of Prince and Rick James?

ANSWER: David Khari Webber “Dave” Chappelle


TB. One scene in this movie sees a character challenge her partner to a puzzle, only to find that she can only stump him with the diagram known as King Minos’s Labyrinth. Those two characters kiss later in this movie in an attempt to deflect attention away from them. One of the characters in this film has a version of the name Joseph, a connection to the Biblical figure of the same name and his ability to prevent a famine seven years in the future. The numbers 523491 are repeated throughout this movie, such as on a napkin and as part of the combination to a safe, and the French song “Non, je ne regretted rien” is also a recurring theme. Also featuring Tom Berenger as Peter Browning, Tom Hardy as Eames, and Joseph Gordon-Levitt as Arthur, this is, FTP, what 2010 Christopher Nolan film starring Leonardo DiCaprio as the “extractor” Dom Cobb?

ANSWER: Inception



BONI

1. The Houston Astros have had their share of players with last names that begin with “B,” some good, some not so good. Identify some of those “Killer B’s,” FTPE:

1) This former Astros catcher, second baseman and outfielder set the modern-era hit-by-pitch record in 2005. In honor of that record, one of this player’s arm guards resides in the Baseball Hall of Fame.

ANSWER: Craig Allan Biggio

2) This outfielder tied Barry Bonds’s postseason record of eight homeruns in 2004 after being traded to the Astros from the Kansas City Royals. The Mets traded this player to the San Francisco Giants in 2011.

ANSWER: Carlos Ivan Beltran

3) This former top Astros prospect hit the series-winning walk-off homerun against the Braves in the 2005 NLDS. The Astros traded this player to the Diamondbacks in 2007.

ANSWER: Christopher Alan “Chris” Burke


2. Identify these similarly themed songs, FTPE:

1) MTV’s heavy play of this song boosted Duran Duran’s popularity in the United States. This song’s lyrics include the line, “stalked in the forest, too close to hide; I’ll be upon you by the moonlight side.”

ANSWER: “Hungry Like the Wolf

2) “A Wolf at the Door” is the final track on this group’s album Hail to the Thief. Other songs on that album by this group include “2+2=5” and “There There.”

ANSWER: Radiohead

3) “Wolf Like Me” is the first single from this 2006 album by TV on the Radio. Other songs on this album include “Let the Devil In” and “Province.”

ANSWER: Return to Cookie Mountain
3. So you’re a fan of movie nudity, eh? Well, hot shot; identify these things about films featuring actors that you probably didn’t want to see in the buff, FTPE:

1) This 2002 film has a memorable nude scene in a hot tub after a character played by Kathy Bates makes a pass at a retired actuary from Omaha played by Jack Nicholson.

ANSWER: About Schmidt

2) While you may have forgotten some of the more important plot points from the 2006 movie Failure to Launch, you might remember seeing the exposed backside of this former Pittsburgh Steelers quarterback.

ANSWER: Terry Paxton Bradshaw

3) Charlotte Rampling was 57 years old when she had a nude scene in this film about a British crime novelist. This movie co-stars Ludivine Sagnier as the publisher’s daughter.

ANSWER: Swimming Pool
4. Identify these things about a tennis player, FTPE:

1) This man won the men’s singles title at Wimbledon a record-tying seven times, most recently in 2000. He has been retired since 2003.

ANSWER: Pete Sampras

2) Sampras previously held the record for most Grand Slam singles titles with this number, a record that Roger Federer surpassed at the 2009 French Open.

ANSWER: fourteen

3) Sampras married actress Bridgette Wilson in 2000. Wilson is probably best known for her role as Veronica Vaughn in this 1995 Adam Sandler comedy.

ANSWER: Billy Madison
5. Identify these entries from the songbook of Missy Elliott, FTPE:

1) This 1997 track from Missy Elliott’s debut album states, “Me and Timbaland, ooh, we sang a jangle; we so tight, that you get our styles Tango.” In this song, Elliott says that she “can’t stand” the titular thing “against [her] window.”

ANSWER: “The Rain (Supa Dupa Fly)

2) This 2002 song popularized the term “badonkadonk.” The chorus includes the line, “I put my thing down, flip it, and reverse it” played backwards.

ANSWER: “Work It

3) KT Tunstall covered this Missy Elliott song in 2005. The chorus to this song notes, “Missy be puttin’ it down, I’m the hottest ‘round” and, “Listen to me now, I’m lastin’ twenty rounds.”

ANSWER: “Get Ur Freak On
6. Sure, he directed some iconic films, but not everyone knows Brian de Palma’s name. Identify some of his works, FTPE:

1) De Palma directed this classic 1983 gangster film that includes memorable lines such as “I tell the truth, even when I lie” and, “Say hello to my little friend!”

ANSWER: Scarface

2) One of de Palma’s first successful films was this 1976 movie about a girl with psychic powers who gets picked on in high school. Don’t worry; she gets her revenge in the end.

ANSWER: Carrie

3) This lesser known de Palma film stars John Lithgow as a child psychologist with multiple personality disorder that steals children to conduct experiments on them.

ANSWER: Raising Cain
7. Identify these actors who appeared on NewsRadio, FTPE:

1) This actor played the news director at WNYX. Also one of The Kids in the Hall, this comedian hosted Celebrity Poker Showdown until 2006.

ANSWER: David Scott “Dave” Foley

2) This actor played the station’s eccentric billionaire owner Jimmy James. The voice of Bill Dauterive on King of the Hill, he may be better known for playing Milton Waddams in Office Space.

ANSWER: Steven Root

3) Following the death of Phil Hartman in the show’s fifth season, this actor took over as news anchor. This comedian has also provided the voices of the radio in The Brave Little Toaster and Jay Sherman in The Critic.

ANSWER: Jon Lovitz
8. It can get confusing when songs by different artists have the same name. Identify these things about bands that share a song title, FTPE:

1) The fifth track on Led Zepplin II, this song reminds the fellas that, “Annie’s back in town.” When played on the radio, this song often segues into “Living Loving Maid.”

ANSWER: “Heartbreaker

2) “Heartbreaker” was also a hit for this female artist of the late seventies and early eighties, appearing on her album In the Heat of the Night. In it, this artist warns the listener not to “mess around” with her.

ANSWER: Pat Benatar

3) This rock band included the song “Doo Doo Doo Doo Doo Heartbreaker” on their 1973 album Goats Head Soup. This “Heartbreaker” features Billy Preston on the clavinet, Jim Price on the saxophone and Charlie Watts on the drums.

ANSWER: The Rolling Stones
9. So Good Times was a spinoff of Maude, which was a spinoff of All in the Family. Confused? Hopefully not. Identify the parent shows of these spinoffs, FTPE:

1) Freakazoid!, Histeria!, and Pinky and the Brain were spinoffs of this 1990s cartoon series. Segments from this show include “Good Idea, Bad Idea” and “The Wheel of Morality.”

ANSWER: Animaniacs

2) Cartoon Planet, The Brak Show, and Aqua Teen Hunger Force were spinoffs of this parody talk show. Characters on this show included the band leader Zorak and the director/producer Moltar.

ANSWER: Space Ghost Coast to Coast

3) Phyllis, Lou Grant, and Rhoda were spinoffs of this sitcom set in Minneapolis. Also starring Georgia Engel and Cloris Leachman, this show ran from 1970 to 1977.

ANSWER: The Mary Tyler Moore Show
10. While good guys get all the credit, they can only fix problems if bad guys start them. Identify these things about nefarious organizations, FTPE:

1) James Bond often has to deal with plots involving this organization. First appearing on screen in the 1962 movie Dr. No, this organization was headed by Ernst Blofeld as No. 1.

ANSWER: SPECTRE (SPecial Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion)

2) In Dodgeball: A True Underdog Story, Average Joe’s must compete against this much bigger corporation, headed by White Goodman.

ANSWER: Globo-Gym

3) Frank Miller created this evil group of mystical ninjas that does battle with The Chaste. After many bitter battles, Daredevil agrees to become the leader of this organization.

ANSWER: The Hand
11. Musicians should consider themselves lucky if they make it to their 28th birthdays. Identify these things about the “27 club,” FTPE:

1) This British singer-songwriter made was fifty-three days away from her 28th birthday when she died in July 2011. This musician’s blood-alcohol content at the time of her death was later reported to be five times the legal limit.

ANSWER: Amy Jade Winehouse

2) Jim Morrison was 27 years and 207 days old when he was found dead in a bathtub in this city in 1971. Grace Potter and the Nocturnals had a hit with a song titled “[This City] (Ooh La La)” in 2010.

ANSWER: Paris, France

3) Janis Joplin was a little over three months away from her 28th birthday when she died of a probably heroin overdose in 1970. Joplin was the lead vocalist and songwriter of this band from 1966 to 1968.

ANSWER: Big Brother and the Holding Company
12. Identify these things from the Quentin Tarantino film series Kill Bill, FTPE:

1) Elle Driver whistles this song when she is playing “nurse.” This song shares its name with a 1968 British film and is also Rosario Dawson’s character’s ringtone in Death Proof.

ANSWER: “Twisted Nerve

2) Uma Thurman’s character is referred to only as “The Black Mamba” or “The Bride” until the second movie, when this is revealed to be her real name.

ANSWER: Beatrix Kiddo

3) In the final fight of Volume 2, Beatrix surprises her opponent by using this legendary technique that had been taught to her by her mentor Pai Mei.

ANSWER: 5 Point Palm Exploding Heart Technique
13. Identify these things about a song, FTPE:

1) This 1979 song from the album Million Mile Reflections tells the story of a certain Dark Lord travelling to the titular location. This song is featured in the 1980 movie Urban Cowboy.

ANSWER: “The Devil Went Down to Georgia

2) “The Devil Went Down to Georgia” was a hit for this country band. This band’s namesake fiddle player has recently appeared in a GEICO commercial.

ANSWER: The Charlie Daniels Band

3) A sequel to “The Devil Went Down to Georgia” titled “The Devil Comes Back to Georgia” was recorded in 1993 and features this country singer as the Devil. This singer is famous for country hits such as “Help Me Hold On” and “Best of Intentions.”

ANSWER: Travis Tritt
14. Identify these things from a DC comic book series, FTPE:

1) This comic series was released in 2006 and is set in the year following the Infinite Crisis. Each issue of this series follows the events of a week in a year in the DC universe.

ANSWER: 52

2) Week 50 of 52 saw the occurrence of this event, in which many superheroes fought against Black Atom. This event’s name refers to the fact that it was fought globally.

ANSWER: World War III

3) The 52 series sees Lex Luthor establish this program in an attempt to regain power after his lost presidency. This program grants superhuman powers to those who are genetically compatible.

ANSWER: The Everyman Project
15. Identify these things from the 1976 Summer Olympics, FTPE:

1) The 1976 Summer Olympics were hosted by this city, which faced massive debts for thirty years after the games were held. These games were the first time the Olympics had been held in Canada.

ANSWER: Montreal

2) The 1976 Olympics marked the debut of this American diver, who won a silver medal in the tower dive event as a sixteen-year-old. He would later go on to win four gold medals.

ANSWER: Gregory "Greg" Efthimios Louganis

3) This fourteen-year-old Romanian gymnast won three gold medals and scored seven perfect 10’s in 1976. This gymnast would win two more gold medals in 1980.

ANSWER: Nadia Elena Comaneci
16. The success of this movie led to the creation of an animated series that ran from 1989 to 1992. FTPE:

1) This 1988 movie stars Michael Keaton as the titular “bio-exorcist.” Bad things happen when a character says his name three times.

ANSWER: Beetlejuice

2) In one scene in Beetlejuice, the guests at a dinner party become possessed and levitate while singing this song. Harry Belafonte first recorded this song in 1956.

ANSWER: “Day-O (The Banana Boat Song)

3) Beetlejuice is friendly with this character in the animated series, despite trying to coerce her into marriage in the movie. Winona Ryder plays this character in the film.

ANSWER: Lydia Deetz
17. Identify these things about Old Spice commercials, FTPE:

1) This linebacker for the Baltimore Ravens appeared in a series of Old Spice commercials in 2010. Drafted out of Miami in 1996, this player was the MVP of Super Bowl XXXV.

ANSWER: Ray Anthony Lewis

2) This actor and former NFL player appeared in several “Odor Blocker Power” commercials where he described a “double sun power.” This actor also appeared as Cheeseburger Eddy in The Longest Yard.

ANSWER: Terrance Alan “Terry” Crews

3) The other memorable Old Spice commercial “The Man Your Man Could Smell Like” starred this actor “on a boat,” “on a horse,” and with “tickets to that thing you love.”

ANSWER: Isaiah Mustafa
18. Identify these albums by the Decemberists, FTPE:

1) This most recent Decemberists album contains the tracks “This Is Why We Fight” and “Down By the Water.” Recorded at Pendarvis Farm in Portland, Oregon, this album was released in January 2011.

ANSWER: The King Is Dead

2) Based on an old Japanese folktale, this album tells the story of a man who nurses the titular animal to health before his greed causes her to fly away…forever. (editor’s note: )

ANSWER: The Crane Wife

3) The name of this Decemberists album comes from a form of satirical prose. This album includes the tracks “Of Angels and Angles” and “The Mariner’s Revenge Song.”

ANSWER: Picaresque
19. This player was selected 35th-overall by the now-defunct SuperSonics in 2007. FTPE:

1) This player was voted the SEC Player of the Year as a sophomore at LSU in 2006. A center in college, he has also played power forward in the NBA, most recently for the Boston Celtics.

ANSWER: Glen “Big Baby” Davis

2) Shortly after being drafted by the SuperSonics, Davis was traded to the Celtics along with Ray Allen for Delonte West, Wally Szczerbiak and this forward, the fifth overall pick in the 2007 draft. A Georgetown product, he was traded back to the Celtics in 2011.

ANSWER: Jeff Green

3) Davis made his first start in the NBA on December 12th, 2007 against this Pacific Division team. Players currently on this team’s roster include Jimmer Fredette and DeMarcus Cousins.

ANSWER: Sacramento Kings (accept either underlined part)
20. Identify these people from The Gong Show, FTPE:

1) This man, who also created The Newlywed Game and The Dating Game, created The Gong Show. This man famously revealed that he was a CIA agent in his book Confessions of a Dangerous Mind.

ANSWER: Charles Hirsch “Chuck” Barris

2) This recurring act on The Gong Show would tell corny jokes while wearing a paper bag over his head. This man’s actual name was Murray Langston.

ANSWER: The Unknown Comic

3) The biggest Gong Show success was this disco singer, who signed with Columbia Records shortly after appearing on the show. Her song “Got to be Real” reached #12 on the Billboard Hot 100 charts.

ANSWER: Cheryl Lynn
21. Sometimes our sports heroes are taken too soon. Identify these things about the untimely deaths of professional athletes, FTPE:

1) The Arizona Cardinals drafted this Arizona state safety in the seventh round in the 1998 NFL draft. After joining the Army Rangers in 2002, he was killed in Afghanistan in 2004.

ANSWER: Patrick Daniel “Pat” Tillman, Jr.

2) Derrick Thomas was a star linebacker for this team until his death following a car accident in 2000. This team lost the first Super Bowl to the Green Bay Packers in 1967.

ANSWER: Kansas City Chiefs (accept either underlined part)

3) Star Pittsburgh Pirates right fielder Roberto Clemente died in a 1972 plane crash while attempting to deliver aid to this country. A massive earthquake had earlier affected this country’s capital city of Managua.



ANSWER: Nicaragua


The database is protected by copyright ©ininet.org 2016
send message

    Main page