Flexible element of a retailer's strategy mix is. A merchandise assortment



Download 1.4 Mb.
Page10/13
Date07.08.2017
Size1.4 Mb.
1   ...   5   6   7   8   9   10   11   12   13

Chapter 18
1) The way in which a retailer is perceived by consumers and others is its ________.

A) store perception

B) aesthetics

C) image

D) atmosphere

Answer: C

Diff: 1 Page Ref: 505

Skill: Terminology/Concept


2) Positioning can best be defined as ________.

A) a retailer's projecting an image relative to its retail category and its competitors that elicits a positive consumer response

B) how a retailer is perceived by consumers and others

C) the way in which a retailer is defined in a shopper's mind

D) the mix of atmosphere, storefronts, store layouts, displays, and customer services as they relate to communicating with customers

Answer: A

Diff: 1 Page Ref: 505

Skill: Terminology/Concept


3) A store's physical characteristics that project an image and draw customers is its ________.

A) image

B) atmosphere

C) positioning

D) storefront

Answer: B

Diff: 1 Page Ref: 508

Skill: Terminology/Concept


4) A uniform storefront produced in a factory and delivered on-site is a ________.

A) modular structure

B) prefabricated structure

C) prototype store

D) prefabricated, prototype store

Answer: D

Diff: 2 Page Ref: 509

Skill: Terminology/Concept


5) A sign that displays a store's name is a ________.

A) recessed storefront

B) prototype display

C) marquee

D) modular display

Answer: C

Diff: 1 Page Ref: 509-510

Skill: Terminology/Concept

6) A curtain of warm or cold air is used in a(n) ________.

A) self-opening entrance

B) climate-controlled entrance

C) revolving door entrance

D) electronic gate entrance

Answer: B

Diff: 1 Page Ref: 510

Skill: Terminology/Concept


7) Which entrance type reduces pedestrian traffic congestion, makes a store inviting, and enables customers to see inside the store?

A) self-opening entrance

B) climate-controlled entrance

C) revolving door entrance

D) electronic gate entrance

Answer: B

Diff: 2 Page Ref: 510

Skill: Terminology/Concept


8) In disguised building height, ________.

A) climate-controlled entrances are used to increase interior visibility

B) part of the store is beneath ground level

C) all floors are at ground level or higher

D) a store has no display windows

Answer: B

Diff: 2 Page Ref: 511

Skill: Terminology/Concept


9) Dead areas are store locations ________.

A) where normal displays cannot be set up

B) where customer traffic is very low

C) set aside for specific intent shopping

D) usually set aside for leased department operators

Answer: A

Diff: 1 Page Ref: 514

Skill: Terminology/Concept


10) The area set aside for merchandise displays, interactions between sales personnel and customers, and demonstrations is ________ space.

A) customer

B) selling

C) merchandise

D) personnel

Answer: B

Diff: 1 Page Ref: 514

Skill: Terminology/Concept

11) An area where nondisplayed items are stocked is called ________ space.

A) selling

B) merchandise

C) personnel

D) customer

Answer: B

Diff: 1 Page Ref: 514

Skill: Terminology/Concept


12) Lounge areas, dressing rooms, wide aisles, and a restaurant are components of ________ space.

A) personnel

B) merchandise

C) selling

D) customer

Answer: D

Diff: 1 Page Ref: 515

Skill: Terminology/Concept


13) A visual or graphical representation of the space for selling, merchandise, personnel, and customers, as well as for specific product categories, is referred to as ________.

A) a blueprint

B) rationalized retailing

C) a space allocation model

D) a planogram

Answer: D

Diff: 1 Page Ref: 515

Skill: Terminology/Concept


14) In a functional product grouping, goods are categorized by common ________.

A) end use

B) target market appeal

C) purchase motivation

D) price level

Answer: A

Diff: 1 Page Ref: 515

Skill: Terminology/Concept

15) A retailer seeking to determine an optimal location for impulse goods should utilize which product grouping?

A) end use

B) target market appeal

C) purchase motivation

D) price level

Answer: C

Diff: 2 Page Ref: 515

Skill: Terminology/Concept

16) Perishable items are categorized and displayed on the basis of ________ product groupings.

A) end use

B) target market appeal

C) purchase motivation

D) storability

Answer: D

Diff: 1 Page Ref: 515

Skill: Terminology/Concept


17) In a straight (gridiron) traffic flow, ________.

A) shoppers are encouraged to walk throughout the store

B) customer space is maximized

C) impulse goods are placed in high traffic locations

D) a rectangular or gridiron pattern is used

Answer: D

Diff: 1 Page Ref: 516

Skill: Terminology/Concept


18) A straight (gridiron) traffic pattern is typically used by ________.

A) stores with large customer space

B) specialty stores

C) food retailers

D) nonfood retailers

Answer: C

Diff: 2 Page Ref: 516

Skill: Terminology/Concept


19) A major advantage to a straight (gridiron) traffic flow is ________.

A) large open areas are developed

B) ease of self-service merchandising

C) multiple traffic patterns are developed

D) the feeling of openness within the store

Answer: B

Diff: 1 Page Ref: 516

Skill: Terminology/Concept


20) A free-flowing pattern is used in ________.

A) a curving traffic flow

B) a straight traffic flow

C) customer space

D) selling space

Answer: A

Diff: 1 Page Ref: 616

Skill: Terminology/Concept

21) A retailer determines its space needs in a model stock approach on the basis of ________.

A) maintaining a proper assortment of merchandise

B) inventory turnover

C) supplier use of electronic data interchange (EDI)

D) fit of merchandise to modular displays

Answer: A

Diff: 2 Page Ref: 516

Skill: Terminology/Concept


22) Under the model stock approach, a retailer determines selling space needs by ________.

A) dividing merchandise into impulse and specific intent categories

B) computing the amount of floor space necessary to display a given assortment of merchandise

C) increasing space for complementary goods and decreasing space for substitute goods

D) determining which products will maximize sales or profit per square foot

Answer: B

Diff: 2 Page Ref: 516

Skill: Terminology/Concept


23) With the sales-productivity ratio, a retailer determines space needs by ________.

A) dividing merchandise into impulse and specific intent categories

B) computing the amount of floor space necessary to display a given assortment of merchandise

C) increasing space for complementary goods and decreasing space for substitute goods

D) determining which products will maximize sales or profit per foot

Answer: D

Diff: 1 Page Ref: 516

Skill: Terminology/Concept


24) The best retail locations are generally given to ________ goods.

A) profitable

B) convenience

C) complementary

D) specialty

Answer: A

Diff: 2 Page Ref: 518

Skill: Terminology/Concept


25) The poorest retail display position is a(n) ________ position.

A) end-aisle

B) ankle-level

C) eye-level

D) checkout counter

Answer: B

Diff: 2 Page Ref: 518

Skill: Terminology/Concept

26) Assortment, theme-setting, and cut case displays are all ________ displays.

A) ankle-level

B) end-aisle

C) eye-level

D) point-of-purchase

Answer: D

Diff: 2 Page Ref: 519-520

Skill: Terminology/Concept


27) Customers are encouraged to look at a variety of merchandise but not to touch or try these items on in a(n) ________ display.

A) cut case

B) ensemble

C) closed assortment

D) open assortment

Answer: C

Diff: 1 Page Ref: 519

Skill: Terminology/Concept


28) Retailers often use ________ displays to portray a specific atmosphere or mood.

A) assortment

B) theme-setting

C) ensemble

D) rack

Answer: B

Diff: 1 Page Ref: 519

Skill: Terminology/Concept


29) Related-item selling is represented in a(n) ________ display.

A) assortment

B) theme-setting

C) rack


D) ensemble

Answer: D

Diff: 1 Page Ref: 519

Skill: Terminology/Concept


30) The least expensive display is a(n) ________ display.

A) cut case

B) assortment

C) ensemble

D) rack

Answer: A

Diff: 1 Page Ref: 520

Skill: Terminology/Concept

31) The equivalent of a storefront for a Web-based retailer is a(n) ________.

A) E-mail address

B) search engine

C) checkout counter

D) home page

Answer: D

Diff: 1 Page Ref: 520

Skill: Terminology/Concept


32) The equivalent of "width of aisles" for a Web site is the ________.

A) degree of clutter

B) depth of merchandise carried

C) width of merchandise carried

D) consistency of merchandise carried

Answer: A

Diff: 1 Page Ref: 521

Skill: Terminology/Concept


33) The aim of experiential shopping is to ________.

A) increase impulse sales

B) convert shopping from a passive activity to a more interactive activity

C) simplify the purchase process

D) increase the percent of Web-based consumers who complete the transaction on a checkout counter

Answer: B

Diff: 1 Page Ref: 523

Skill: Terminology/Concept


34) A ready-to-heat meal offered for sale by a supermarket is an example of ________.

A) experiential shopping

B) impulse sales

C) cross-merchandising

D) solutions selling

Answer: D

Diff: 1 Page Ref: 524

Skill: Terminology/Concept


35) A Starbucks coffee shop in a Barnes & Noble store best illustrates ________.

A) impulse sales

B) co-branding

C) experiential shopping

D) an ensemble display

Answer: B

Diff: 1 Page Ref: 525

Skill: Terminology/Concept

36) Common storefronts and similar customer service strategies are used by franchisors and retail chains to ________.

A) reduce start-up costs

B) maintain a consistent image across all units

C) increase bargaining power with vendors

D) enable centralized advertising

Answer: B

Diff: 2 Page Ref: 509

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


37) Which type of storefronts are most likely to be uniform within a chain or franchise?

A) modular

B) recessed

C) prefabricated

D) prototype

Answer: D

Diff: 2 Page Ref: 509

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


38) While many retailers like the concept of multiple entrances for generating customer traffic, they are concerned that multiple entrances may ________.

A) increase the risk of pilferage

B) generate an additional flow of customer traffic

C) result in higher insurance costs

D) be detrimental in case of earthquakes or fires

Answer: A

Diff: 2 Page Ref: 510

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


39) What type of space is most appropriate for a centralized returns department?

A) dead area

B) selling space

C) merchandise space

D) customer space

Answer: A

Diff: 2 Page Ref: 514

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


40) The largest percentage of most retail facilities is comprised of ________ space.

A) personnel

B) customer

C) selling

D) merchandise

Answer: C

Diff: 2 Page Ref: 514

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative

41) What type of retailer has no selling space?

A) direct marketer

B) supermarket

C) department store

D) self-service

Answer: A

Diff: 2 Page Ref: 514

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


42) The ratio of selling space to total space is highest for which type of retailer?

A) full-service

B) retail catalog showroom

C) self-service

D) specialty

Answer: C

Diff: 2 Page Ref: 514

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


43) The retailer with the largest percentage of customer space to selling space is a ________.

A) full-service specialty store

B) buying club

C) supermarket

D) factory outlet

Answer: A

Diff: 2 Page Ref: 514

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


44) Customer space has the lowest proportion of total space for which type of retailer?

A) full-service

B) discount

C) department store

D) specialty store

Answer: B

Diff: 2 Page Ref: 514

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


45) An example of customer space in a regional shopping center is a ________.

A) department store

B) community meeting room

C) storage room

D) car wash

Answer: B

Diff: 1 Page Ref: 515

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative

46) A membership chain drugstore places camera batteries, battery chargers, memory cards and camera cases next to each other. This represents which product grouping?

A) storability

B) market segment

C) purchase motivation

D) functional

Answer: D

Diff: 1 Page Ref: 515

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


47) Cross-selling opportunities are increased through the use of which product grouping?

A) storability

B) market segment

C) purchase motivation

D) functional

Answer: D

Diff: 2 Page Ref: 515

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


48) A department store leases space to travel agents and beauty parlors in areas with low customer traffic. This illustrates a ________ product grouping.

A) storability

B) market segment

C) purchase motivation

D) functional

Answer: C

Diff: 2 Page Ref: 515

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


49) A retailer places impulse goods on the first floor near the main entrance. This retailer utilizes a ________ product grouping.

A) functional

B) purchase motivation

C) market segment

D) storability

Answer: B

Diff: 1 Page Ref: 515

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative

50) Department stores commonly classify female clothing into juniors, misses, and ladies. This represents a ________ grouping.

A) functional

B) purchase motivation

C) market segment

D) storability

Answer: C

Diff: 1 Page Ref: 515

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative

51) The straight traffic pattern is most widely used by ________.

A) discount stores

B) department stores

C) gasoline stations

D) specialty stores

Answer: A

Diff: 1 Page Ref: 516

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


52) A curving traffic pattern is most widely used by ________.

A) hardware stores

B) supermarkets

C) discount stores

D) boutiques

Answer: D

Diff: 1 Page Ref: 516

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


53) A major advantage of a curving traffic pattern is ________.

A) ease of locating merchandise product groupings

B) all available floor space is used

C) security is simplified

D) multiple traffic patterns are developed

Answer: D

Diff: 2 Page Ref: 516

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


54) A bookstore determines space needs for each department on the basis of assortment guidelines. For example, the computer department requires ample selling space for classic programs, new programs, novices, and computer nerds. The bookstore determines space needs by ________.

A) the sales-productivity ratio

B) the model stock approach

C) market segment product groupings

D) functional product groupings

Answer: B

Diff: 2 Page Ref: 516

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


55) A major advantage of the model stock approach is that it ________.

A) tries to maximize total sales

B) insures a balanced assortment of goods

C) strives to maximize total store profits

D) seeks to maximize sales per square foot

Answer: B

Diff: 1 Page Ref: 516

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative

56) A major disadvantage of the model-stock approach is that ________.

A) an inadequate selection of merchandise may be encouraged

B) storability may not be considered

C) space may not be assigned on the basis of sales or profit potential

D) too little space may be assigned for merchandise space

Answer: C

Diff: 2 Page Ref: 516

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


57) A supermarket assigns shelf space on the basis of sales volume. For example, a brand with twice the sales volume will be assigned twice the shelf facings of the slower-selling brand. This retailer determines space needs by ________.

A) the sales-productivity ratio

B) the model stock approach

C) market segment product groupings

D) the law of diminishing returns

Answer: A

Diff: 1 Page Ref: 516

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


58) Ensemble displays are commonly used in a ________ product grouping.

A) storability

B) market segment

C) purchase motivation

D) functional

Answer: D

Diff: 2 Page Ref: 519

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


59) The lowest cost assembled display is a(n) ________ display.

A) assortment

B) cut case

C) ensemble

D) dump bin

Answer: D

Diff: 1 Page Ref: 520

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


60) Which of these is not a disadvantage of using audio on a Web site?

A) The downloading time may be long.

B) Consumers may not have the appropriate plug-in.

C) Consumers may view the music as inappropriate.

D) The site may appear to be cluttered.

Answer: D

Diff: 2 Page Ref: 464

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative

61) An interactive search engine within a retailer's site ________.

A) enables consumers to shop for a product from any Web page

B) directs a consumer to a manufacturer's site for additional product information

C) directs a consumer to related sites

D) directs a consumer to product testing sites

Answer: A

Diff: 2 Page Ref: 465

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


62) A high degree of online consumers enter the checkout counter and exit without purchasing goods. This can be due to ________.

A) concern over high shipping and handling costs

B) the difficulty in completing the order format.

C) fear of credit card security.

D) all of the above factors

Answer: D

Diff: 2 Page Ref: 465-466

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


63) A small appliance retailer has in-store cooking demonstrations, offers free samples, and lets consumers try out selected new appliances in an environment that resembles a small kitchen. This retailer ________.

A) has a theme-setting display

B) practices experiential merchandising

C) utilizes the model stock approach

D) employs functional product groupings

Answer: B

Diff: 2 Page Ref: 467

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


64) A Web site for an espresso machine retailer contains the history of espresso, tips on how to make an optimal cup of coffee, and recipes featuring espresso coffee. This is an example of ________.

A) ensemble displays

B) co-branding

C) experiential merchandising

D) cross selling

Answer: C

Diff: 2 Page Ref: 523, 520

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


65) Which of the following is an example of experiential merchandising?

A) self-service retailing

B) impulse buying by consumers

C) an interactive video kiosk

D) a centralized returns department

Answer: C

Diff: 1 Page Ref: 523

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative

66) A camera shop develops kits for amateurs that include a point-and-shoot camera, memory card, case, and a separate battery charger. The kit is sold at a discounted price from the price of the separate components. This concept is an example of ________.

A) a model stock approach

B) scrambled merchandising

C) solutions selling

D) experiential merchandising

Answer: C

Diff: 2 Page Ref: 524

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


67) Which of these is an example of solutions selling by a supermarket?

A) placing a weekly menu in a newspaper insert and then stocking all of the required ingredients in a single location in the store

B) selling seasonal merchandise such as outdoor grills at low prices

C) having in-store sampling of its private brands

D) opening longer hours during pre-holiday time periods

Answer: A

Diff: 2 Page Ref: 524

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


68) A kitchen renovation retailer assembles packages of plumbing fixtures, tiles, and window types that go together to create a given look. The packages are priced on a combined level that includes labor and materials. This illustrates ________.

A) solutions selling

B) co-branding

C) an enhanced shopping experience

D) impulse buying

Answer: A

Diff: 2 Page Ref: 524

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


69) A co-branding program, such as a Starbucks in a Barnes & Noble store, most closely resembles ________.

A) an administered marketing arrangement

B) vertical integration

C) a leased department

D) a franchise arrangement

Answer: C

Diff: 2 Page Ref: 524

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


70) A bridal registry is an example of ________.

A) co-branding

B) a wish list program

C) an ensemble display

D) experiential merchandising

Answer: B

Diff: 2 Page Ref: 525

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative

71) Atmosphere is based on a store's functional and psychological attributes.

Answer: FALSE

Diff: 1 Page Ref: 508

Skill: Terminology/Concept


72) Chain retailers and franchisors are concerned with developing and maintaining a consistent image across all units.

Answer: TRUE

Diff: 1 Page Ref: 509

Skill: Terminology/Concept


73) Prototype store exteriors are commonly used by independents.

Answer: FALSE

Diff: 1 Page Ref: 509

Skill: Terminology/Concept


74) An appropriate use of dead areas is for personnel space.

Answer: TRUE

Diff: 2 Page Ref: 514, 515

Skill: Terminology/Concept


75) Most retailers devote the largest proportion of their total space to merchandise space.

Answer: FALSE

Diff: 2 Page Ref: 514

Skill: Terminology/Concept


76) A men's clothing store arranges sports jackets by price level. This illustrates a functional product grouping.

Answer: FALSE

Diff: 1 Page Ref: 515

Skill: Terminology/Concept


77) A store attempting to increase sales of impulse goods should utilize a purchase motivation product grouping.

Answer: TRUE

Diff: 2 Page Ref: 515

Skill: Terminology/Concept


78) A straight traffic-flow pattern is most appropriate for self-service retailing.

Answer: TRUE

Diff: 2 Page Ref: 516

Skill: Terminology/Concept


79) Browsing throughout a store in an unstructured manner is encouraged in a curving traffic-flow pattern.

Answer: TRUE

Diff: 2 Page Ref: 516

Skill: Terminology/Concept

80) The sales-productivity ratio approach determines space needs based on assortment considerations.

Answer: FALSE

Diff: 1 Page Ref: 516

Skill: Terminology/Concept


81) The sales-productivity ratio determines space needs on the basis of a product category's sales expectations.

Answer: TRUE

Diff: 1 Page Ref: 516

Skill: Terminology/Concept


82) Eye-level display positions are more effective for impulse goods than knee-level positions.

Answer: TRUE

Diff: 2 Page Ref: 519

Skill: Terminology/Concept


83) Cut case displays are commonly used in specialty stores.

Answer: FALSE

Diff: 1 Page Ref: 520

Skill: Terminology/Concept


84) The concept of atmospherics is only applicable to "bricks-and-mortar-based" retailers.

Answer: FALSE

Diff: 2 Page Ref: 520-522

Skill: Terminology/Concept


85) The checkout counter is more complicated for Web retailers than for physical store retailers.

Answer: TRUE

Diff: 1 Page Ref: 521

Skill: Terminology/Concept


86) Atmosphere is not a valid consideration in retail strategy planning for a nonstore retailer.

Answer: FALSE

Diff: 2 Page Ref: 508, 520-522

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


87) Store construction can be facilitated through the use of modular structures and prototype stores.

Answer: TRUE

Diff: 2 Page Ref: 509

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


88) The best areas of a store are assigned to merchandise space.

Answer: FALSE

Diff: 2 Page Ref: 514

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative

89) Sales productivity is generally computed on the basis of sales per square foot of merchandise space.

Answer: FALSE

Diff: 2 Page Ref: 514

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


90) A retailer can increase its sales productivity by increasing the ratio of selling space to total space.

Answer: TRUE

Diff: 2 Page Ref: 514

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


91) Related-item merchandising is best accomplished through the use of a market segment product grouping.

Answer: FALSE

Diff: 1 Page Ref: 515

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


92) An ensemble display is an example of a purchase motivation product grouping.

Answer: FALSE

Diff: 1 Page Ref: 515, 519

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


93) In planning a purchase motivation product grouping, a retailer needs to classify retail areas into low versus high-traffic locations.

Answer: TRUE

Diff: 2 Page Ref: 515

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


94) A straight traffic flow is ideally suited to self-service operations with shopping carts and centralized checkouts.

Answer: TRUE

Diff: 1 Page Ref: 516

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


95) A firm using the sales-productivity ratio approach to space allocation may develop a product assortment that does not satisfy consumer one-stop shopping requirements.

Answer: TRUE

Diff: 1 Page Ref: 516

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


96) Point-of-purchase displays may be developed by the retailer or provided by manufacturers or wholesalers.

Answer: TRUE

Diff: 1 Page Ref: 519

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative

97) Bookstores utilize closed assortments.

Answer: FALSE

Diff: 1 Page Ref: 519

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


98) Dump bin displays contain closed assortments.

Answer: FALSE

Diff: 2 Page Ref: 519, 520

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


99) A major advantage of a Web site in comparison to a traditional catalog is the ability to have almost unlimited space to present product assortments, displays, and information.

Answer: TRUE

Diff: 1 Page Ref: 520-522

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


100) A Web-based bridal registry is an example of solutions selling.

Answer: TRUE

Diff: 2 Page Ref: 524

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


101) a. Distinguish between retail image and atmosphere.

b. Explain how retail image is generated for a direct marketer.

Diff: 1 Page Ref: 505-506, 508-509
102) a. What special problems do chains have with respect to retail image?

b. What special problems do franchisors have with respect to retail image?

Diff: 2 Page Ref: 509
103) a. Distinguish among selling space, merchandise space, personnel space, and customer space.

b. Describe how the allocation of these space components vary by low-end versus high-end retailers.

Diff: 1 Page Ref: 514-515
104) a. Distinguish among functional, purchase motivation, market segment, and storability product groupings.

b. In what situation would you use each technique?

Diff: 1 Page Ref: 515
105) a. Contrast the advantages and disadvantages of straight versus curving traffic flows.

b. In what situations would you use each technique?

Diff: 1 Page Ref: 516-517
106) a. What are the advantages of a retailer's determining space needs using a model stock approach? ...the sales-productivity ratio?

b. What are the disadvantages of a retailer's determining space needs using a model stock approach? ...the sales-productivity ratio?

Diff: 1 Page Ref: 516

107) Discuss the advantages and disadvantages of the use of assortment displays, theme-setting displays, and rack displays for a men's clothing retailer.

Diff: 1 Page Ref: 519
108) a. Describe the atmospherics-related advantages of Web-based retailers in comparison to traditional store retailers.

b. Describe the atmospherics-related disadvantages of Web-based retailers in comparison to traditional store retailers.

Diff: 1 Page Ref: 520-522
109) Develop a plan to reduce the number of Web-based shoppers who enter the checkout, but who do not purchase anything.

Diff: 2 Page Ref: 521


110) Develop an experiential merchandising program for a clothing store catering to college students.

Diff: 2 Page Ref: 523


111) Develop a solutions selling program for a regional supermarket chain.

Diff: 2 Page Ref: 523


112) Develop a community relations strategy for a local Italian restaurant that is located within one mile of your college/university. Most of the patrons of the restaurant are college students, faculty, and administrators.

Diff: 2 Page Ref: 525-526




Download 1.4 Mb.

Share with your friends:
1   ...   5   6   7   8   9   10   11   12   13




The database is protected by copyright ©ininet.org 2020
send message

    Main page