Flexible element of a retailer's strategy mix is. A merchandise assortment



Download 1.4 Mb.
Page5/13
Date07.08.2017
Size1.4 Mb.
1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   13

Chapter 13
1) A retailer can list all of its operations to be performed, its characteristics, and its timing in a(n) ________.

A) prototype arrangement

B) standardized plan

C) operations blueprint

D) rationalized retailing arrangement

Answer: C

Diff: 1 Page Ref: 356

Skill: Terminology/Concept


2) Which of the following is not an advantage of an operations blueprint?

A) The operations blueprint standardizes activities.

B) The operations blueprint helps evaluate personnel needs.

C) The operations blueprint determines space needs.

D) The operations blueprint isolates weak or failure-prone operations components.

Answer: C

Diff: 2 Page Ref: 356

Skill: Terminology/Concept


3) Uniform construction, layout, and operations standards are used in ________.

A) everyday inventory planning

B) prototype stores

C) crisis management

D) scrambled merchandising

Answer: B

Diff: 1 Page Ref: 358

Skill: Terminology/Concept


4) Which of these is not a benefit of using prototype stores?

A) The stores use custom buildings for each city and town.

B) The stores enable a retailer to take advantage of quantity discounts for fixtures and other materials.

C) The stores ease the employee interchange among branches.

D) The stores help portray a consistent image among franchise and chain store units.

Answer: A

Diff: 2 Page Ref: 358

Skill: Terminology/Concept


5) Rationalized retailing is often used in conjunction with ________.

A) micro-merchandising

B) prototype stores

C) a top-down space management approach

D) a bottom-up space management approach

Answer: B

Diff: 1 Page Ref: 358

Skill: Terminology/Concept

6) A characteristic of rationalized retailing programs is the ________.

A) encouragement of manufacturers to finance inventories

B) use of low-cost rental locations

C) use of used equipment and fixtures

D) high degree of centralized management control

Answer: D

Diff: 1 Page Ref: 358

Skill: Terminology/Concept


7) Rigid control and standardization for each phase of business characterize ________.

A) mass merchandising

B) rationalized retailing

C) positioned retailing

D) risk-minimization retailing

Answer: B

Diff: 2 Page Ref: 358

Skill: Terminology/Concept


8) Which of these is not a characteristic of a rationalized retailing strategy?

A) the use of prototype stores

B) the use of rigorous operating procedures for every phase of the business

C) decentralized management

D) a common store layout to all store units

Answer: C

Diff: 2 Page Ref: 358

Skill: Terminology/Concept


9) With the top-down space management approach, a retailer starts with ________.

A) total available store space

B) the space requirements for specific products

C) central management dictates

D) a prototype store's plans

Answer: A

Diff: 1 Page Ref: 359

Skill: Terminology/Concept


10) The need for store personnel in a season, week, day, and time period is ascertained through ________.

A) job standardization

B) workload forecasts

C) cross-training

D) time-based performance adjustments

Answer: B

Diff: 1 Page Ref: 360

Skill: Terminology/Concept

11) The tasks of personnel with similar positions in different departments are kept rather uniform with ________.

A) job standardization

B) rationalized retailing

C) risk-minimization retailing

D) management-by-objectives

Answer: A

Diff: 1 Page Ref: 360

Skill: Terminology/Concept


12) With cross-training, personnel ________.

A) are trained to sell in self-service facilities

B) have clear performance standards

C) learn tasks associated with more than one job

D) are encouraged to engage in long-term employment in the firm

Answer: C

Diff: 1 Page Ref: 360

Skill: Terminology/Concept


13) Which of these is a not a major advantage of cross-training?

A) the ability to shift employees during peak sales periods

B) lower employee boredom

C) lower overall staffing needs during peak sales periods

D) lower overall personnel training costs

Answer: D

Diff: 2 Page Ref: 360

Skill: Terminology/Concept


14) Through ________, an employee can be easily shifted from stockperson to cashier as the need arises.

A) cross-training

B) rationalized retailing

C) risk-minimization retailing

D) job standardization

Answer: A

Diff: 1 Page Ref: 360

Skill: Terminology/Concept

15) The use of in-store displays and the sale of well-known national brands can effectively reduce selling costs through use of ________.

A) self-service facilities

B) just-in-time (JIT) inventory management

C) vertical merchandising

D) prototype stores

Answer: A

Diff: 1 Page Ref: 361

Skill: Terminology/Concept

16) Supermarkets and full-line discount stores have effectively reduced personnel costs through the use of ________.

A) self-service facilities

B) prototype stores

C) vertical merchandising

D) just-in-time inventory management

Answer: A

Diff: 1 Page Ref: 361

Skill: Terminology/Concept


17) All of the activities involved in managing the retailer's physical facilities comprise ________.

A) merchandising

B) operations management

C) energy management

D) store maintenance

Answer: D

Diff: 1 Page Ref: 361

Skill: Terminology/Concept


18) Which statement about energy management is not correct?

A) A retailer can reduce energy costs through adjusting a store's interior temperatures during nonselling hours.

B) The substitution of traditional bulbs with high-energy bulbs and fluorescent ballasts can significantly reduce energy costs for lighting.

C) The potential savings to a retailer with an effective energy management program are quite low.

D) Computerized systems with centralized controls that enable a retailer to control lighting, heat, and air-conditioning in each store from a single office can reduce heating, air-conditioning, and ventilating costs.

Answer: C

Diff: 2 Page Ref: 362

Skill: Terminology/Concept


19) A retailer seeks to acquire and maintain a proper assortment of merchandise while ensuring that operations are efficient and effective in ________.

A) retail operations

B) just-in-time (JIT) inventory planning

C) store maintenance

D) inventory management

Answer: D

Diff: 1 Page Ref: 363

Skill: Terminology/Concept

20) Ordering costs, holding costs, and loss in profits due to stockouts are effectively controlled in ________.

A) prototype stores

B) incremental budgeting

C) zero-based budgeting

D) inventory management

Answer: D

Diff: 2 Page Ref: 363

Skill: Terminology/Concept


21) Store security relates to two issues: ________ and ________.

A) inventory security; cash security

B) employee security; manager security

C) personal security; merchandise security

D) employee security; customer security

Answer: C

Diff: 1 Page Ref: 364

Skill: Terminology/Concept


22) What type of insurance protects retailers from claims due to customers falling due to a wet floor or loose carpeting?

A) directors' liability

B) workers' compensation

C) public liability

D) product liability

Answer: C

Diff: 2 Page Ref: 365

Skill: Terminology/Concept


23) Credit-card fees paid by retailers average from ________ percent to ________ percent of sales.

A) 1.5; 5

B) 2.5; 3.5

C) 3.5; 5

D) 5; 6

Answer: A

Diff: 1 Page Ref: 365

Skill: Terminology/Concept


24) In a debit card system, the ________.

A) retailer still has the risk of customer nonpayment

B) purchase price is immediately deducted from a consumer's bank account and then entered into the retailer's account

C) customer can either pay the full amount due immediately or defer payment

D) customer is not billed until his or her billing cycle date

Answer: B

Diff: 1 Page Ref: 356

Skill: Terminology/Concept

25) A significant advantage to a consumer of a credit card system in comparison to a debit card system is ________.

A) the delayed payment benefit

B) tightened privacy

C) higher security

D) lower cost

Answer: A

Diff: 2 Page Ref: 356

Skill: Terminology/Concept


26) Computerized checkouts are generally used in conjunction with ________.

A) electronic article surveillance

B) quick response inventory management

C) logistics systems

D) Universal Product Code-based systems

Answer: D

Diff: 1 Page Ref: 367-368

Skill: Terminology/Concept


27) Which statement concerning computerized checkouts is not correct?

A) Computerized checkouts instantly record and display sales.

B) Computerized checkouts cannot store inventory data.

C) Computerized checkouts can reduce transaction time.

D) Computerized checkouts can reduce the need for item pricing.

Answer: B

Diff: 2 Page Ref: 367-368

Skill: Terminology/Concept

28) Which statement concerning electronic point-of-sale systems is not correct?

A) Electronic point-of-sale systems perform all of the tasks of a computerized checkout.

B) Electronic point-of-sale systems can verify check and charge transactions.

C) Electronic point-of-sale systems are always integrated with a retailer's in-store or headquarters computer.

D) Electronic point-of-sale systems can provide instantaneous sales reports.

Answer: C

Diff: 2 Page Ref: 368

Skill: Terminology/Concept


29) A major advantage associated with self-scanning to a retailer is ________.

A) the ability to do away with all cashiers

B) lower pilferage losses

C) increased control over alcohol and tobacco sales

D) lower labor costs

Answer: D

Diff: 1 Page Ref: 369

Skill: Terminology/Concept

30) Which system increases employee productivity for supermarkets?

A) debit-card system

B) self-scanning

C) outsourcing

D) data-base management

Answer: B

Diff: 2 Page Ref: 369

Skill: Terminology/Concept


31) A retailer has an outside party to undertake one or more of its operating functions in ________.

A) outsourcing

B) benchmarking

C) re-engineering

D) scenario analysis

Answer: A

Diff: 1 Page Ref: 369

Skill: Terminology/Concept


32) A Web-based retailer has decided to have a logistics firm handle packing, handling, and shipping responsibilities. This illustrates ________.

A) outsourcing

B) benchmarking

C) re-engineering

D) scenario analysis

Answer: A

Diff: 1 Page Ref: 369

Skill: Terminology/Concept

33) The use of a third-party firm handling a retailer's payroll illustrates ________.

A) outsourcing.

B) electronic article surveillance

C) self-scanning.

D) crisis management.

Answer: A

Diff: 1 Page Ref: 369

Skill: Terminology/Concept


34) Contingency plans are an important component of ________.

A) operations management

B) crisis management

C) control activities

D) feedback

Answer: B

Diff: 2 Page Ref: 370

Skill: Terminology/Concept

35) Planning for contingencies such as strikes, earthquakes, and lack of electricity is part of ________.

A) insurance coverage

B) crisis management

C) reinsurance

D) productivity management

Answer: B

Diff: 1 Page Ref: 370

Skill: Terminology/Concept


36) A listing and sequencing of interrelated tasks that must be performed by several retail personnel to assure that a retail service is efficiently and effectively performed is an important part of a(n) ________.

A) operations blueprint

B) workload forecast

C) job standardization analysis

D) cross-training analysis

Answer: A

Diff: 2 Page Ref: 356

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


37) Based upon an analysis of selected retail tasks that need to be performed in a given time period, a retailer decided to rely on self-service. This illustrates the effective use of a(n) ________.

A) workload forecast

B) operations blueprint

C) job standardization analysis

D) cross-training analysis

Answer: B

Diff: 2 Page Ref: 356

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


38) The standardization of retail operations is often associated with the use of ________.

A) participatory management

B) unionization by employees

C) decentralized decision making

D) prototype stores

Answer: D

Diff: 1 Page Ref: 358

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


39) The use of prototype stores is commonly associated with ________.

A) independent retailers

B) leased departments

C) chain retailers

D) retail cooperatives

Answer: C

Diff: 1 Page Ref: 358

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative

40) A major difficulty with the use of prototype stores is the ________.

A) inconsistent store image

B) higher purchase costs for fixtures

C) inflexibility in dealing with special site characteristics

D) difficulty in applying standardized operating cost controls to different locations

Answer: C

Diff: 2 Page Ref: 358

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


41) Rationalized retailing is often conducted in conjunction with ________.

A) micro-merchandising

B) electronic data interchange (EDI)

C) decentralized management

D) prototype stores

Answer: D

Diff: 2 Page Ref: 358

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


42) Centralized decision making is generally associated with ________.

A) micro-merchandising

B) risk-maximization retailing

C) rationalized retailing

D) category management

Answer: C

Diff: 2 Page Ref: 358

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


43) A major advantage to the use of rationalized retailing programs is the ________.

A) low investment

B) ease of expanding the number of retail facilities

C) appeal to a well-defined market target

D) spreading of risk due to diversification

Answer: B

Diff: 1 Page Ref: 358

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


44) A significant disadvantage to the use of rationalized retailing is the ________.

A) high operating costs associated with standardization

B) poor possible fit with consumer preferences in all geographic markets

C) loss of quantity discounts through volume purchasing

D) need for more personnel due to decentralized decisions

Answer: B

Diff: 2 Page Ref: 358

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative

45) The opposite strategy to rationalized retailing is ________.

A) micro-merchandising

B) centralized management

C) risk-minimization retailing

D) category management

Answer: A

Diff: 2 Page Ref: 358

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


46) A characteristic associated with the bottom-up space management approach is ________.

A) retail space costs may be high

B) the total space available may be less than that required by the plan

C) planning is centralized

D) that the needs of scrambled merchandising may not be met

Answer: B

Diff: 2 Page Ref: 360

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


47) Which of the following does not contribute to the difficulty in planning personnel utilization in retailing?

A) high employee turnover

B) self-service merchandising

C) inflexibility due to union issues

D) large shifts in demand due to seasonality

Answer: B

Diff: 2 Page Ref: 360

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


48) The opposite of extreme employee specialization is ________.

A) cross-training

B) self-service merchandising

C) job standardization

D) automation

Answer: A

Diff: 2 Page Ref: 360

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


49) The cross-training of employees is particularly beneficial when a retailer ________.

A) has extreme seasonality

B) is open for short hours

C) is open for long hours

D) has loyal part-time workers

Answer: A

Diff: 2 Page Ref: 360

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative

50) Poor morale and boredom caused by extreme specialization can be overcome by ________.

A) rationalized retailing

B) the use of prototype stores

C) job specialization

D) cross-training

Answer: D

Diff: 1 Page Ref: 360

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


51) A retailer with high seasonality can best reduce its labor costs in the peak season through ________.

A) job standardization

B) carefully screening employees

C) developing employee performance standards

D) cross-training and developing self-service options for consumers

Answer: D

Diff: 2 Page Ref: 360

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


52) The most appropriate financial performance standard for a department store retail buyer is ________.

A) customer satisfaction

B) total unit sales

C) total dollar gross profit in a department

D) total dollar sales

Answer: C

Diff: 2 Page Ref: 360

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


53) A retailer can encourage long-term employment by ________.

A) using job standardization

B) utilizing self-service facilities

C) adhering to a promotion-from-within philosophy

D) developing clear employee performance standards

Answer: C

Diff: 2 Page Ref: 361

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


54) A firm organizes its store maintenance operations on the basis of location. Which method of classifying jobs does the firm use?

A) product classification

B) functional classification

C) geographic classification

D) combination organization client

Answer: C

Diff: 2 Page Ref: 361-362

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative

55) Which of the following energy management strategies is most likely to have a negative impact on a retailer's atmosphere?

A) centrally managing lighting levels by each department by time of day to better reflect outside lighting conditions

B) replacing an older central air-conditioning system with a new efficient unit that requires 150 tons less capacity

C) installing high efficiency fluorescent bulbs in place of incandescent light bulbs

D) raising the temperature thermostat from 72 degrees in the summer to 74 degrees

Answer: D

Diff: 1 Page Ref: 361-362

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


56) A retailer can reduce its bad debt on credit sales to zero by ________.

A) using third-party credit plans and debit cards

B) developing and implementing a systematic credit authorization plan

C) developing high fees for nonpayment

D) limiting credit sales to the best credit risks

Answer: A

Diff: 1 Page Ref: 365-366

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


57) Inventory management programs can be facilitated through the use of ________.

A) item analysis

B) electronic article surveillance

C) computerized checkouts

D) electronic signature capture

Answer: C

Diff: 2 Page Ref: 367

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


58) Store security relates to both ________.

A) insurance and personal security

B) personal security and merchandise security

C) crisis management and pilferage control

D) safety management and crisis management

Answer: B

Diff: 1 Page Ref: 364

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


59) Which type of insurance most directly affects employees?

A) property damage

B) directors' liability

C) public liability

D) workers' compensation

Answer: D

Diff: 2 Page Ref: 365

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative

60) Board members of public corporations can be liable for their actions that may result in the loss in value of the retailer's stock. To cover this potential loss, retailers typically provide them with ________ insurance.

A) property damage

B) directors' and officers' liability

C) public liability

D) workers' compensation

Answer: B

Diff: 2 Page Ref: 365

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


61) A retailer selling products that are potentially dangerous due to misuse or manufacturer defects should get ________ insurance.

A) property damage

B) public liability

C) product liability

D) workers' compensation

Answer: C

Diff: 2 Page Ref: 365

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


62) An advantage of a retailer's maintaining its own credit card plan is ________.

A) lower bad debt loss

B) economies of scale

C) ease of management

D) ability to be more flexible in demanding repayment

Answer: D

Diff: 2 Page Ref: 365-366

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


63) Security and privacy issues are greatest among ________.

A) debit card systems

B) credit card systems

C) retailer-based credit cards

D) bank-based credit cards

Answer: D

Diff: 2 Page Ref: 365-366

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


64) Which form of credit management system most closely resembles a check?

A) retailer-based credit system

B) debit management system

C) Discover Card

D) MasterCard Express

Answer: B

Diff: 2 Page Ref: 365-366

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative

65) A retailer can reduce its bad debt on credit sales to zero through ________.

A) using third-party credit plans and debit cards

B) developing and implementing a systematic credit authorization plan

C) developing high fees for nonpayment

D) limiting credit sales to the best credit risks

Answer: A

Diff: 1 Page Ref: 365-366

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


66) A retailer is concerned about such issues as trade-offs between faster delivery times from suppliers and higher shipping costs and support from suppliers in storing merchandise. These issues concern ________.

A) store security

B) inventory management

C) crisis management

D) outsourcing

Answer: B

Diff: 1 Page Ref: 367

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


67) The major difference between computerized checkouts and electronic point-of-sale systems is that electronic point-of-sale systems ________.

A) are not tied into the retailer's main computer

B) do not have the capacity to print complex reports

C) are not compatible with UPC scanners

D) also verify, monitor, and change prices, as well as provide sales reports

Answer: D

Diff: 2 Page Ref: 367-368

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


68) Almost all electronic point-of-sale systems rely on ________.

A) videoconferencing

B) customer data bases

C) Universal Product Codes (UPC)

D) Electronic data interchange (EDI)

Answer: C

Diff: 2 Page Ref: 368

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


69) A retailer shifting from a retailer-based credit card system to a bank-based credit card system illustrates ________.

A) resizing

B) self-service operations

C) downsizing

D) outsourcing

Answer: D

Diff: 2 Page Ref: 369, 365-366

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative

70) Contingency planning for no store electricity, vendors being out-of -stock on key items, and strikes need to be considered in ________.

A) crisis management

B) insurance planning

C) expense allocation

D) budget planning

Answer: A

Diff: 1 Page Ref: 370-371

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


71) Prototype stores allow each outlet to utilize standardized operating procedures, reduce construction costs, and reinforce a consistent chain image.

Answer: TRUE

Diff: 1 Page Ref: 35

Skill: Terminology/Concept


72) There are generally cost advantages associated with the use of prototype stores.

Answer: TRUE

Diff: 2 Page Ref: 358

Skill: Terminology/Concept


73) Prototype stores are commonly associated with business format franchising.

Answer: TRUE

Diff: 2 Page Ref: 358

Skill: Terminology/Concept


74) The top-down approach to space management involves less employee participation than the bottom-up approach to space management.

Answer: FALSE

Diff: 2 Page Ref: 359

Skill: Terminology/Concept


75) Generally, there are few differences in human resource management procedures and strategies in unionized versus nonunionized retailers.

Answer: FALSE

Diff: 1 Page Ref: 360-361

Skill: Terminology/Concept


76) Job standardization and cross-training are techniques designed to increase personnel flexibility.

Answer: TRUE

Diff: 2 Page Ref: 360

Skill: Terminology/Concept


77) To the extent possible, each retail employee should have clear performance standards and be accountable for attaining them.

Answer: TRUE

Diff: 1 Page Ref: 360

Skill: Terminology/Concept

78) The percent of cashier misrings is an example of a performance standard for a cashier.

Answer: TRUE

Diff: 1 Page Ref: 360

Skill: Terminology/Concept


79) A retailer can encourage long-term employment through a policy of promoting from within the firm.

Answer: TRUE

Diff: 1 Page Ref: 361

Skill: Terminology/Concept


80) A firm cannot improve employee productivity through self-service merchandising.

Answer: FALSE

Diff: 2 Page Ref: 361

Skill: Terminology/Concept


81) Productivity gains through effective retailer-based energy management programs have been quite small.

Answer: FALSE

Diff: 1 Page Ref: 362

Skill: Terminology/Concept


82) A retailer can increase the effectiveness of its inventory management by maintaining lower inventory levels.

Answer: FALSE

Diff: 2 Page Ref: 363

Skill: Terminology/Concept


83) A comprehensive store security program needs to address both personal security and merchandise security.

Answer: TRUE

Diff: 1 Page Ref: 364

Skill: Terminology/Concept


84) In a credit management program, a retailer generally needs to balance the ability of credit to generate additional revenues against the cost of processing credit payments (including bad debts).

Answer: TRUE

Diff: 1 Page Ref: 365

Skill: Terminology/Concept


85) Since all crises cannot be anticipated, it is important that a retailer establish appropriate contingency plans.

Answer: TRUE

Diff: 2 Page Ref: 370-371

Skill: Terminology/Concept

86) Prototype stores are often used in conjunction with micro-merchandising.

Answer: FALSE

Diff: 2 Page Ref: 358

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


87) Prototype stores and rationalized retailing generally are used in association with decentralized management.

Answer: FALSE

Diff: 2 Page Ref: 358

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


88) Rationalized retailing enables shoppers to more quickly locate merchandise among various units of a class.

Answer: TRUE

Diff: 2 Page Ref: 358

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


89) Micro-merchandising is compatible with rationalized retailing.

Answer: FALSE

Diff: 2 Page Ref: 358

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


90) A top-down space management approach to planning is based on decentralized operations planning.

Answer: FALSE

Diff: 2 Page Ref: 359

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


91) A bottom-up space management approach is based upon participative management.

Answer: TRUE

Diff: 2 Page Ref: 360

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


92) Retailers with level sales (by hour and/or day) need to be particularly concerned with planning and implementing workload forecasts and cross-training.

Answer: FALSE

Diff: 1 Page Ref: 360

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


93) A retailer can increase employee productivity through cross-training.

Answer: TRUE

Diff: 2 Page Ref: 360

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


94) A retailer can increase the economic life of an asset through effective store maintenance.

Answer: TRUE

Diff: 2 Page Ref: 361-363

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative

95) Store maintenance and energy management are synonymous concepts.

Answer: FALSE

Diff: 2 Page Ref: 361-363

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


96) One objective of an energy management system is to reduce energy costs through the purchase of efficient heating, air-conditioning, and ventilating equipment.

Answer: TRUE

Diff: 2 Page Ref: 361-363

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


97) The full cost of many energy management renovations can rarely be recouped through lower annual energy costs.

Answer: FALSE

Diff: 1 Page Ref: 361-363

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


98) Insurance companies can often reduce accident rates through a safety audit of a retailer's facilities.

Answer: TRUE

Diff: 2 Page Ref: 365

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


99) A retailer can shift credit management responsibilities to others via the use of third-party credit organizations (such as MasterCard and/or Visa) or through the use of debit cards.

Answer: TRUE

Diff: 2 Page Ref: 365-366

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


100) All crises affecting a retailer can be anticipated.

Answer: FALSE

Diff: 2 Page Ref: 370-371

Skill: Applied/Comprehensive/Integrative


101) Develop an operations blueprint for a car wash specializing in a one-hour "while-you-wait" inexpensive detailing of vehicles.

Diff: 2 Page Ref: 356-357

102) a. Explain how the use of prototype stores can result in significant improvements in productivity.

b. What are the risks that are inherent in the use of prototype stores?

Diff: 1 Page Ref: 358
103) What are the advantages and disadvantages of rationalized retailing programs?

Diff: 1 Page Ref: 358


104) What are the advantages and disadvantages of a top-down versus a bottom-up space management program?

Diff: 1 Page Ref: 359-360

105) a. Develop a workload forecast for a photo studio shop with highly variable demand.

b. How should the photo studio plan to staff its operation during weekend hours when workloads peak and personnel availability is low?

Diff: 2 Page Ref: 360
106) a. What is the relationship among job standardization, cross-training, and workload forecasting?

b. Under what conditions should cross-training be used by a retailer?

Diff: 1 Page Ref: 360
107) Develop an energy management checklist for an off-price independent retailer which utilizes an isolated retail location. Be sure to focus on lighting, heating, and air-conditioning.

Diff: 2 Page Ref: 361-362


108) Develop a personal security program for a shopping center that is open until 12:00 midnight during peak sales periods (such as Christmas).

Diff: 2 Page Ref: 364


109) a. Under what circumstances should a retailer maintain its own credit card operation?

b. Under what circumstances should a retailer outsource credit management to a third party?

Diff: 2 Page Ref: 365-366
110) How can a retailer increase its productivity through the use of point-of-sale computer-based systems?

Diff: 1 Page Ref: 366-368


111) Describe five types of management reports that can be generated through the use of an electronic-point-of-sale system.

Diff: 1 Page Ref: 368


112) a. Identify three potential contingencies for which an electronics retailer needs a crisis management plan. Explain.

b. Develop a crisis management plan for one of these contingencies.

Diff: 2 Page Ref: 370



Download 1.4 Mb.

Share with your friends:
1   2   3   4   5   6   7   8   9   ...   13




The database is protected by copyright ©ininet.org 2020
send message

    Main page