Spring Trash 2014 Packet #2 by Bob Kilner and Alex Connor



Download 104.85 Kb.
Date09.01.2017
Size104.85 Kb.
Spring Trash 2014

Packet #2 by Bob Kilner and Alex Connor
1. This player’s brother Cecil Jr. is a center who most-recently played for the Ravens and during this player’s first NFL regular season appearance, he became the first rookie quarterback to ever throw for over 400 yards in a game. Along with Andy Dalton, this player became part of the first pair of rookie quarterbacks (*) to ever make the Pro Bowl in the same season and he was drafted 3rd overall by Team Sanders for the revamped 2014 Pro Bowl, where he would run for a touchdown in the 3rd quarter. During an NFL divisional round playoff game in 2014, Colin Kaepernick scored a touchdown and mockingly performed this player’s “Superman” touchdown celebration. Derisively nicknamed “Scam” at times due to his many troubles at Florida and Auburn, this is, for 10 points, what Heisman Trophy-winning quarterback who wears #1 for the Carolina Panthers?

ANSWER: Cam Newton


Bonus: When Cam Newton was dismissed from the University of Florida, he attended this school and led them to a National Junior College National Championship. For 10 points each:

[10] Identify this Brenham, Texas school which also produced NBA player Chris “Birdman” Andersen.

ANSWER: Blinn College

[10] In 2011, Cam appeared in a commercial for this NFL campaign where he was taunted by a child who said he would “make it to the NFL” and “become your mom’s favorite player.” The mission of this campaign is to make this generation of youth the most active ever.

ANSWER: Play 60

[10] The Play 60 Kid also appeared in a commercial for DirecTV along with this former NFL coach and current analyst for NFL Today derisively nicknamed “The Chin” and known for his career with the Steelers.

ANSWER: Bill Cowher
2. As a member of Absent Element, this singer recorded two songs for Uprooted that would later be combined and re-recorded as the track “Breakdown” on his band’s self-titled debut album. This artist sang guest vocals on Sevendust’s 2008 track “The Past” and this singer toured with 3 Doors Down (*) throughout 2013. After trying out and getting voted down for Rock Star: INXS (“in-x-s”), this man performed “The Letter” on another show, which led to his big break and eventual offer to join Fuel as their new lead singer. In 2005, after highly-praised performances of other hits such as “Livin’ on a Prayer,” “Hemorrhage” and “Wanted: Dead or Alive,” this man was surprisingly voted off American Idol in 4th place. For 10 points, identify this rocker whose namesake band has produced the hits “What I Want,” “Home,” “It’s Not Over” and “No Surprise.”

ANSWER: Chris Daughtry


Bonus: Identify these other musical acts with whom Chris Daughtry has collaborated, for 10 points each.

[10] Daughtry provided vocals for the track “By the Way” off Scars and Souvenirs, an album by this Canadian band who says “she likes to shake her ass, she grinds it to the beat” in their hit “Bad Girlfriend.”

ANSWER: Theory of a Deadman

[10] Daughtry crossed genres and collaborated on “Long Way Down” off Shock Value II, an album by this rapper whose Shock Value I album contained the smash hit “Apologize” with OneRepublic.

ANSWER: Timbaland

[10] Daughtry performed a cover of Def Leppard’s “Photograph” with this legendary guitarist on a 2010 episode of Dancing with the Stars. This artist notably collaborated with Rob Thomas on the last Billboard Top 100 #1 hit of the 1990s, “Smooth.”

ANSWER: Carlos Santana
3. This area was founded by Hengist of Woodcroft and it consists mainly of a single road named High Street. One of the only attractions off of High Street in this area is Madam Puddifoot’s Teashop while another is a home believed to be the most-haunted structure in Britain, but later revealed to be the home of a (*) werewolf. Gladrags clothing store is found in this location as well as a post office which contains over 300 owls. At an Orlando attraction dedicated to this area and the films in which it appears, Ollivander’s Wand Shop was originally placed here but will be moved with the opening of Diagon Alley in 2014. For 10 points, identify this village where 3rd year and older Hogwarts students can visit The Three Broomsticks, Honeyduke’s and Zonko’s.

ANSWER: Hogsmeade Village

Bonus: Identify these other locations from the Harry Potter universe, for 10 points each.

[10] When Harry first uses the Floo network in The Chamber of Secrets, he says the words “Diagon Alley” too fast and ends up one grate too far, ending up at this location dedicated to the Dark Arts. Borgin and Burke’s can be found here.

ANSWER: Knockturn Alley

[10] This is the name of the prison Gellert Grindelwald built to keep his prisoners and Muggles in. Grindelwald was killed here by Voldemort when he refused to divulge information as to the location of the Elder Wand.

ANSWER: Nurmengard

[10] After Harry, Ron, Hermione, Luna, Griphook and Mr. Ollivander escape from Malfoy Manor, they temporarily hide out in this seaside home of Bill Weasley and Fleur Delacour. Dobby is also buried outside this home.

ANSWER: Shell Cottage
4. The first game featuring this character was released in 1985 and was accompanied by a copy of the World Almanac & Book of Facts. That version opens with a thief running with a large bag of money on his back while being pursued by what appear to be British police officers. The screen transitions to the window of a building whose window shade reads (*) ACME Detective Agency and after asking your detective name, the computer gives you a case such as “1,000 year old egg stolen from Peking.” After a National Geographic survey determined that Americans had alarmingly little knowledge of geography, the popularity of the video game series featuring this character saw it turned into a PBS gameshow from 1991-1995 starring the late Lynne Thigpen as the Chief. Where in the World? and Where in Time? are two titles featuring, for 10 points, what red-headed villain of a popular 80s and 90s video game series?

ANSWER: Carmen Sandiego [accept any of the game titles as acceptable answers]


Bonus: The Carmen Sandiego games were originally published by this company. For 10 points each:

[10] Identify this company that was purchased by The Learning Company in 1998 whose other famous titles have included The Print Shop and Mavis Beacon.

ANSWER: Broderbund

[10] From its release in 1993 until 2002 when it was passed by The Sims, this Broderbund game was the highest-selling PC game of all time. It focuses on “The Stranger” who encounters the title book named for the island world in which the game is set. The player must find missing pages to red and blue books which complete the story of what actually happened on the island.

ANSWER: Myst

[10] Another video game series originally published by Broderbund is this title, which sees the vizier Jaffar take control of the title place while the Sultan is away fighting. Jaffar locks the Sultan’s daughter in the tower and the protagonist must escape from the dungeons where he is imprisoned, up to the tower to rescue her in 60 minutes or less. Ubisoft released a game of the same name in 2008.

ANSWER: Prince of Persia
5. A 1987-88 show based on this toy saw an animated version of this toy travel to Rillonia where he searched for the Treasure of Grundo along with his friend Grubby. Both Veritel Learning Systems and Vector Continental were successfully sued by the makers of this toy for producing tapes (*) that were compatible with this toy whose original cassettes included such stories as “All About Bears: When is a Bear not a Bear?” In the film Ted, the title character and Mark Wahlberg get into a huge brawl after Wahlberg's character says he would have “rather had one of” these. For 10 points, identify this 1980s bear toy whose mouth and eyes would move as it read stories from cassettes that were placed in a tape player mounted in its back?

ANSWER: Teddy Ruxpin


Bonus: In the original version of this series which also debuted in 1985, Snarf served as a protector and nursemaid to Lion-O. For 10 points each:

[10] Identify this series named for the title group led by Jaga.

ANSWER: ThunderCats

[10] On the 2011 reboot of the franchise, the character of Lion-O was voiced by this actor, better-known for playing older brother Eric Matthews on Boy Meets World.

ANSWER: Will Friedle

[10] A memorable movie mistake involving ThunderCats appears in this film, which sees the title character, played by Ellen Page, announce “ThunderCats are go!” as she goes into labor even though the line is actually from the 1960s series Thunderbirds.

ANSWER: Juno
6. This player won the 2005 Georgia Gatorade Player of the Year award before being drafted in the 50th round by the Angels. He chose to play collegiately at Florida State where he started 65 games at shortstop as a freshman before switching positions as a sophomore and finishing second that season for the Johnny Bench Award. He was drafted in the 1st round in 2008 and made his major league debut in 2009 when he was called up to replace the injured (*) Bengie Molina. He lost his 2011 season after being seriously injured in a home-plate collision with Scott Cousins, an action that caused the MLB to eventually ban nearly all home plate collisions. The 2012 National League MVP was, for 10 points, what San Francisco Giants catcher?

ANSWER: Gerald “Buster” Posey


Bonus: While in high school, Posey competed against this other future MLB player in the 2008 Georgia high school state championship game. For 10 points each:

[10] Name this Atlanta Braves right fielder who homered in his first career at-bat in 2010 and was named the NL Rookie of the Month for the first two months of his rookie season.

ANSWER: Jason Heyward

[10] Heyward’s first homerun came against this then-member of the Chicago Cubs, who was notorious for getting into fights with his own teammates on a fairly regular basis. In 2010, he and Derrek Lee went at it after this player ripped Lee’s effort in catching a line drive. This pitcher is also famous for hitting six homeruns in 2006.

ANSWER: Carlos Zambrano

[10] The most-recent player to hit a homerun in first major league at-bat is this Texas Rangers middle infielder, considered the #1 prospect in baseball. The 2013 trade of Ian Kinsler should allow this player to start at second base in 2014.

ANSWER: Jurickson Profar
7. The concept for this act was developed by Crystal Jones, who expected to be the lead singer but was replaced before a contract was even signed at the request of L.A. Reid and his then-wife Perri. This group had a small role as the band “Sex as a Weapon” in House Party 3 and one member of this group had a tumultuous romantic relationship with (*) Andre Rison, whose house she torched after one of their many fights. Their second album CrazySexyCool produced four top 5 singles including “Red Light Special” and “Diggin’ on You” in addition to a song that implores the listener to “please stick to the rivers and the lakes that you’re used to.” “Unpretty” and “No Scrubs” were later hits by, for 10 points, what female hip-hop trio consisting of Tionne “T-Boz” Watkins, Rozonda “Chilli” Thomas and the late Lisa “Left Eye” Lopes who are best-remembered for their smash hit “Waterfalls?”

ANSWER: TLC


Bonus: Identify these other groups known by acronyms, for 10 points each.

[10] This band’s initial run was from 1995-2002 and they reunited in 2009 shortly before Rich Cronin’s 2010 death from cancer. They apparently “like girls that wear Abercrombie & Fitch” according to their smash hit “Summer Girls.”

ANSWER: LFO or Lyte Funkie Ones

[10] Founded in Rockville, Maryland, this 5-man act began their careers together while students at Ohio State. In November 2012, this act released the DVD Live at Red Rocks depicting a live performance of songs like “Love and Memories” and “Shattered (Turn the Car Around).”

ANSWER: O.A.R. or Of a Revolution

[10] Considered the founders of the “metalcore” movement, this band has released the albums Sounding the Seventh Trumpet and Hail to the King.

ANSWER: A7X or Avenged Sevenfold
8. This actor made his feature film debut as a psychiatric patient-turned-criminal in the 1996 Wes Anderson comedy Bottle Rocket and he had a small role as Billy in Stab, the film-within-a-film in Scream 2. In 1998, he starred opposite Drew Barrymore in both Best Men and Home Fries and that same year, he played Dr. Peter Flynn in Rushmore. This actor played a sex class counselor in Blades of Glory and he played Pete in Charlie’s Angels: Full Throttle (*). In the battle scene in Anchorman, this actor had one arm chopped off and the other was later ripped off by a bear at the San Diego Zoo. For 10 points, identify this actor who recently had a recurring role as Levi Callow on HBO’s Enlightened.

ANSWER: Luke Wilson

Bonus: Luke Wilson was cast as military librarian Joe Bauers in this film. For 10 points each:

[10] Identify this 2006 satirical science fiction film where Bauers was renamed “Not Sure” after resurfacing after the Great Garbage Avalanche of 2505.

ANSWER: Idiocracy

[10] Idiocracy was the first film directed by this man since Office Space. He also created King of the Hill and the film Extract.

ANSWER: Mike Judge

[10] The third, lesser-known Wilson brother Andrew had a small role in Idiocracy as this character, who tries to kill Not Sure during “Monday Night Rehabilitation.” He is named for an item on a Taco Bell menu.

ANSWER: Beef Supreme
9. This actor moonlights as a DJ named “Big Driis” and in 2011, this actor won a Golden Globe for a television series in which he plays a London Detective Chief Inspector who battles personal demons while solving crimes. That show is Luther and that same year, he provided the voice for Truck in Call of Duty: Modern Warfare 3 and starred as Heimdall in (*) a work centering on a Norse god. He reprised that role in that film’s 2013 sequel and later starred as Stacker Pentecost in Pacific Rim. His most famous role to-date was as a drug dealing mastermind named Stringer Bell. For 10 points, name this British actor, star of The Wire, who portrayed the title figure in Mandela: Long Walk to Freedom.

ANSWER: Idris Elba


Bonus: The Wire focuses on different aspects of crime in this U.S. city. For 10 points each:

[10] Identify this city on the Eastern Seaboard that was also the setting for Homicide: Life on the Streets.

ANSWER: Baltimore, MD

[10] Another series set in Baltimore is this Food Network reality series starring Duff Goldman as the title figure who has created such works as a replica of Wrigley Field and one shaped like an xBox.

ANSWER: Ace of Cakes

[10] Another similar show on a different network is this one, that is titled for the nickname of the primary figure, Buddy Valastro. Set at Carlo’s Bakery, a recent episode saw the crew make a cake for the 2014 NHL Entry Draft.

ANSWER: Cake Boss
10. This song was spoofed on This Hour Has 22 Minutes by a group of law students who titled their parody “Lawyers” and its title and idea was inspired by a picture of George Brett signing autographs. In August 2013, this song became the first single by a solo female artist (*) to top the Billboard alternative songs chart since 1996 and just two months later it hit #1 on the Hot 100, making its singer the youngest singer to top that chart since Tiffany in 1987. Its singer was accused of being racist for discussing hip-hop stars “gold teeth,” “Cristal” and “Maybach” and later she tells the listener, “Let me live that fantasy.” For 10 points, identify this song that opens “I’ve never seen a diamond in the flesh,” which won the Grammy Award for Song of the Year for Lorde.

ANSWER: “Royals


Bonus: Identify these other songs with something in common, for 10 points each.

[10] This classic song by Roger Miller memorably declares “I ain't got no cigarettes” before saying “I’m a man of means by no means.”

ANSWER: “King of the Road

[10] “Let them eat cake she says, just like Marie Antoinette” is in a verse of this classic song whose title figure is “Well versed in etiquette” and “extraordinarily nice.”

ANSWER: “Killer Queen

[10] This Percy Mayfield-written song was famously performed by Ray Charles who followed up the title phrase with “and don’t you come back, no more, no more, no more, no more.”

ANSWER: “Hit the Road Jack
HALFTIME - PAUSE FOR SUBSTITUTIONS AND SCORE CHECK

11. In an interview, this actress claimed she adopted her stage name because her mother “wasn’t Jewish enough” to make her a star. She starred as a housekeeper opposite Ray Liotta in the 1995 film Corrina, Corrina, the same year she asked and where do we feature?” in the song “Be Prepared” as the voice for Shenzi the hyena in The Lion King. Her musical side also was featured in a role in two mid-90s films that saw her lead choirs (*) that sang songs such as an upbeat version of “I Will Follow Him” and a hip-hop version of “Joyful, Joyful Lord We Adore Thee.” The role of Celie in The Color Purple was the breakout role of, for 10 points, what actress that starred as Guinan on Star Trek: the Next Generation and currently is part of the panel on The View.

ANSWER: Whoopi Goldberg
Bonus: Whoopi Goldberg appeared as the mother of Buckwheat in this 1994 film. For 10 points each:

[10] Name this film whose climactic scene sees Spanky and Alfalfa defeat Waldo as well as Butch and Woim in a go-kart race.

ANSWER: The Little Rascals

[10] During the trophy presentation, the usually anti-female Spanky is shocked to learn that he was presented a trophy by a racecar driver who turns out to be a female, a character played by this red-headed country musician of songs like “Is There Life Out There?” and “Does He Love You?”

ANSWER: Reba McEntire [accept either underlined portion]

[10] When the boys are trying to get a loan from the bank, they encounter a banker played by this iconic director behind such films as Young Frankenstein and History of the World: Part I.

ANSWER: Mel Brooks
12. Early in his career, this man wrote the theme song to the Teenage Mutant Ninja Turtles cartoon and later became a writer on Roseanne. In the 1990s, this man created such shows as Grace Under Fire, Cybill and Dharma & Greg. He has released a book called What Doesn’t Kill Us Makes Us Bitter, which is a collection of the various rants and musings he has inserted into “Vanity Cards” during the end credits of each of his series. Some of these were used in 2011 to attack one of his stars (*), Charlie Sheen. For 10 points, name this successful TV writer, creator of the CBS sitcoms Mom, Mike & Molly, The Big Bang Theory, and Two and a Half Men.

ANSWER: Chuck Lorre


Bonus: This actor appeared as “Washout” in the Top Gun spoof Hot Shots! alongside his future co-star Charlie Sheen. For 10 points each:

[10] Identify this actor who stars as Alan Harper on Two and a Half Men.

ANSWER: Jon Cryer

[10] Cryer auditioned for the role of Chandler Bing on Friends, a role later given to this actor who most-recently starred as Sam on Cougar Town.

ANSWER: Matthew Perry

[10] Cryer was initially cast to lend his voice to Dusty Crophopper, the lead role in this 2013 Disney/Pixar offering that was later given to Dane Cook.

ANSWER: Planes
13. This group first met at a basketball game against Jamal Crawford in 2011 and one member of this group earned his first career start after an injury to Marcus Trufant in October of that same year. Two of the members of this group are the tallest to play their positions in the entire league and the fourth member of the group was signed as an undrafted free agent from the Calgary Stampeders in 2011 after having previously been a member of the Broncos in 2005. In 2013, this group led the NFL in (*) fewest passing yards and fewest passing touchdowns and although they did not play due to the Super Bowl being a week later, three members of this group were voted into the 2014 Pro Bowl. For 10 points, identify this group of Seattle Seahawks defensive backs consisting of Kam Chancellor, Richard Sherman, Earl Thomas and Brandon Browner.

ANSWER: The “Legion of Boom” [accept things related to the Seahawks Defensive Backs or related equivalents before mentioned]

Bonus: Richard Sherman attended Dominguez High School in Compton, California before heading off to Stanford. Identify these other people who attended Dominguez High School, for 10 points each.

[10] The second overall pick of the 2001 draft by the Clippers, this center won an NBA title with the Mavericks, a gold medal with Team USA at the 2012 Summer Olympics and currently plays for the Knicks.

ANSWER: Tyson Chandler

[10] This NBA player began his career at Dominguez before transferring to Oak Hill Academy where he won nearly every national player of the year award as a senior. He made headlines when he decided against attending Arizona to play professionally for Lottomatica Roma. He would be drafted 10th overall in 2009 by the Bucks.

ANSWER: Brandon Jennings

[10] This small forward out of Dominguez and the University of Kentucky was drafted 23rd overall by the Pistons in the 2002 draft. He made a key block on an attempted tying layup by Reggie Miller in a 2004 playoff game and is currently playing for the Grizzlies. He is known for his lanky appearance and long left-handed shot.

ANSWER: Tayshaun Prince
14. One album with this title was another name for the Spinal Tap album Smell the Glove and Prince attempted to regain his African-American audience by releasing a 1987 album with this title after he was referred to as “too pop” by the media. A 2003 album containing songs like “Encore” and “Dirt Off your Shoulder” by Jay-Z was given this title and promoted as Jay-Z’s final studio album and an album containing the metal classics “Sad But True,” (*) “Nothing Else Matters” and “Enter Sandman” was also titled this. Perhaps the most famous use of this title came from a 1981 bootleg of the Beatles’ Get Back recording sessions and was named for the opposite color of one of their previous album titles. For 10 points, identify this common album title.

ANSWER: The Black Album


Bonus: Identify these other “colorful” albums, for 10 points each.

[10] This 2012 Taylor Swift offering hit #1 on the strength of singles like “We are Never Ever Getting Back Together” and “I Knew You Were Trouble,” in addition to the title track.

ANSWER: Red

[10] This 2001 Weezer album hit #4 on the U.S. charts after the controversial first single “Hash Pipe” became a worldwide smash hit. Other singles from the album include “Island in the Sun” and “Photograph.”

ANSWER: The Green Album

[10] Released in July 1980, this classic AC/DC album features hits like “Hells Bells,” “You Shook Me All Night Long” and the title track.

ANSWER: Back in Black
15. Tom Wilson, aka Biff from Back to the Future, had a recurring role as a gym teacher on this show, which placed 3rd on Time magazine’s list of Greatest TV Shows of the 2000s despite only airing 12 of the originally filmed 18 episodes (*). John Francis Daley was the only cast member of this show to be the actual age of his character and Joan Jett’s song “Bad Reputation” served as the theme song for this show. James Franco played the heavy-metal loving Daniel Desario on this show which also featured the Jason Segel-played “army brat” Nick Andopolis. Judd Apatow was an executive producer of this short-lived NBC series, which focused on typical high school problems like teen pregnancy, bullying and drugs. For 10 points, name this show created by Paul Feig about the outcasts of a Michigan high school in the 1980s.

ANSWER: Freaks & Geeks


Bonus: This actor had a cameo as Herbert, the school mascot on Freaks & Geeks, for 10 points each.

[10] Identify this recently “retired” actor whose role as Louis on Even Stevens helped him land the role of Stanley Yelnats in Holes.

ANSWER: Shia Labeouf

[10] LaBeouf played the ambitious stock trader Jacob Moore in this 2010 sequel that sees Gordon Gekko help him gain revenge on a man he blames for his mentor’s death.

ANSWER: Wall Street: Money Never Sleeps [do NOT accept or prompt on “Wall Street” or “Wall Street 2”]

[10] The role of Gordon Gekko was again played by this man, who had recently revealed that he had throat cancer just before the release of the film.

ANSWER: Michael Douglas

16. This man founded the magazine Bananas in 1975 and he wrote his first novel Blind Date in 1986. In 1989, he helped create and write for the Nickelodeon series Eureeka’s Castle and later that same year, he published the humorous Space Cadet series. He wrote two novels based on the character of (*) Zachary Blue and he created a twist on the “Choose-your-own-adventure” genre in the “Find your Fate” series which included works centered around Indiana Jones and James Bond. Often called the “Stephen King of children’s literature,” this author is better-known for the creation of two series, one of which is titled Fear Street. For 10 points, identify this author of children’s horror books who created Slappy the Dummy and The Haunted Mask in his Goosebumps series.

ANSWER: R.L. Stine
Bonus: Identify the following about another work of children’s literature, the Encyclopedia Brown series, for 10 points each.

[10] The Encyclopedia Brown series debuted in 1963 and the most recent release came in 2012, shortly after the death of this creator.

ANSWER: Donald J. Sobol

[10] Encyclopedia Brown is the son of the Chief of Police in this fictional city.

ANSWER: Idaville

[10] Bugs Meany leads this group of neighborhood bullies whose clubhouse is located behind Mr. Sweeney’s Auto Body Shop.

ANSWER: The Tigers
17. During the 1976-77 season, this franchise set a league record for wins, going 72-8 and a year later they set a then-record by winning 28 straight games. They won their first NHL Stanley Cup during the 1923-24 season and although they would also win cups in 1930 and 1931, they were almost sold to Cleveland businessmen after their play declined during the Great Depression. This team was notably led by (*) Maurice “Rocket” Richard (RISH-shard) during the 1940s, while during the 1950s and 1960s this team won a record 5 straight Stanley Cups. The last team from their country to win the Stanley Cup, this is, for 10 points, what 24-time Stanley Cup champion, a team nicknamed the “Habs?”

ANSWER: Montreal Canadiens [prompt on “Montreal” alone; prompt on “Habs” before it is mentioned]


Bonus: The Habs last made the Conference Finals during the 2010 season. For 10 points each:

[10] This team defeated the Habs in five games in the series. This team was led by defenseman Chris Pronger and now-Hab Danny Briere.

ANSWER: Philadelphia Flyers [accept either]

[10] The Flyers were defeated 4 games to 2 in the Stanley Cup Finals on a game 6 overtime goal by Patrick Kane, a member of this Western Conference team.

ANSWER: Chicago Blackhawks [accept either]

[10] The finals MVP went to this Blackhawks captain who also won gold with Team Canada at the 2010 Winter Olympics where he was named Best Forward. He later appeared on the cover to NHL ‘11.

ANSWER: Jonathan Toews [TAYS]
18. In April 2013, this woman sued Apple over the song “I Got Bronchitis” which used audio clips featuring her without her permission and later that year, she made a cameo in the film A Madea Christmas speaking some of those same lines. Prior to speaking her most famous line, this bandana-wearing woman told of how she woke up to (*) “get a cold pop” and how she “thought someone was barbecuing” before proclaiming “Oh Lord Jesus! It’s a fire!” She then proceeded to run out of the house without grabbing her shoes before the “smoke got” her. For 10 points, identify this internet celebrity who also memorably quipped “ain’t nobody got time for that!”

ANSWER: Kimberly “Sweet Brown” Wilkins


Bonus: One popular YouTube series is the Epic Rap Battles of History. Identify these subjects of those battles, for 10 points each. (NOTE TO MODERATOR: Must have both people right for the 10 points)

[10] A December 2013 episode of the series saw this anti-Obama American billionaire square off against this schyster and main character of Dickens’ A Christmas Carol. Kanye West makes a cameo as the Ghost of Christmas Present.

ANSWER: Donald Trump vs. Ebenezer Scrooge [either order]

[10] An April 2013 episode saw a large battle featuring several leaders and other people from Russian history. For 10 points, name any two of the people involved.

ANSWER: Any two of Grigori Rasputin, Joseph Stalin, Vladimir Lenin, Mikhail Gorbachev, Mikhail Baryshnikov or Vladimir Putin

[10] An early 2013 episode saw this Biblical first man and woman square off, at the end of which the man accuses the woman of “acting like a colossal bitch” before they make up.

ANSWER: Adam and Eve [either order]
19. The star of this show won a Critic’s Choice Award for her role and that actress later appeared in Parks and Recreation as Tom Haverford’s girlfriend. The first scene of the pilot episode of this show sees a woman witness the suicide of her doppelganger, whose identity she then steals and a later episode centers around Sarah pretending to be Beth where she has to visit a murder site that just happens to be Katia’s grave. To help her prepare for playing multiple characters (*), the lead actress on this show created “soundtracks” for each including a rave dance for Cosima and a ballet dance for Alison. For 10 points, name this series featuring Tatiana Maslany playing multiple roles as a series of clones.

ANSWER: Orphan Black


Bonus: The character of Tom Haverford on Parks and Recreation is played by this actor and stand-up comedian. For 10 points each:

[10] Identify that Indian-American comedian that also played Randy Springs in Funny People.

ANSWER: Aziz Ansari

[10] Ansari provided his voice to the rabbit Squint, a character in this 2012 animated film featuring Manny and Sid in their fourth adventure. It was preceded by films subtitled The Meltdown and Dawn of the Dinosaurs.

ANSWER: Ice Age: Continental Drift [do NOT prompt on or accept “Ice Age 4” or “Ice Age”]

[10] Ansari appeared as Sinjay in a 2007 episode of this series that ran for two seasons and followed a 2-man band from New Zealand.

ANSWER: Flight of the Conchords
20. A 1940 biographical film based on a Pulitzer Prize-winning work saw Robert Massey play this man and Billy Campbell played this man in a 2011 television film based on a work by Bill O’Reilly. Gerald Bestrom briefly appears as this man at the beginning of the 2010 film (*) The Conspirator which focuses on a woman believed to be partly responsible for his death. The 2013 film Saving [this character] focuses on his law partner Ward Hill Lamon in Danville, Illinois and Joseph Henabery played this man in the classic film Birth of a Nation. Depicted as living a secret life as a “Vampire Hunter” in a 2012 Tim Burton film, this is for 10 points, what 16th President of the United States?

ANSWER: Abraham Lincoln


Bonus: Identify these films featuring fictional Presidents of the United States, for 10 points each.

[10] This 1993 comedy stars Kevin Kline as a Presidential lookalike who is brought in to pretend to be the President after the real President Bill Mitchell has a stroke. After finding out about a secret plot to oust the Vice President, he reveals the recently-fired White House Chief-of-Staff as the plot’s mastermind.

ANSWER: Dave

[10] Aaron Eckhart stars as President Benjamin Asher in this 2013 film that sees a North Korean guerilla force attack the White House after posing as garbage service workers.

ANSWER: Olympus Has Fallen

[10] Leslie Nielsen played President Baxter in the 3rd and 4th films of this franchise, where we learn that, like the aliens, he can also pee out of his finger.



ANSWER: Scary Movie
TIEBREAKER - ONLY READ IF THE SCORE IS TIED AT THE END OF REGULATION

ANY SCORE CHANGE ENDS THE GAME
TB. The immediate predecessor to this long-running series was Broadway Open House. In February 2014, Joan Rivers made a cameo appearance on this show, ending a 28 year ban, which started when she left her role as permanent guest host. The first two hosts of this show were (*) Steve Allen and Jack Paar and in 2014, this show returned to its original home, Studio 6B of the GE Building at 30 Rockefeller Center. When longtime host Johnny Carson retired, there was controversy when David Letterman did not become host. In 2010, there was further controversy when host Conan O’Brien relinquished hosting duties to that predecessor, Jay Leno. For 10 points, name this NBC talk show, currently hosted by Jimmy Fallon.

ANSWER: The Tonight Show
Download 104.85 Kb.

Share with your friends:




The database is protected by copyright ©ininet.org 2020
send message

    Main page