This show never explained what happened to the juvenile delinquent Santiago and the manically depressed Waverly. Two of its characters met at a strip club called the Landing Strip, and among its oldest characters is Mac Macgill



Download 63.47 Kb.
Date19.10.2016
Size63.47 Kb.
CULT Nationals 2010

Round 2
Tossups:

 

1) This show never explained what happened to the juvenile delinquent Santiago and the manically depressed Waverly.  Two of its characters met at a strip club called the Landing Strip, and among its oldest characters is Mac Macgill.  The most recent season saw improvements made to Carroll Park, the pregnancy of Mindy and the introduction of Jess (*) and Luke.  Herc introduces one of its characters to Wheelchair Rugby following an injury sustained in the first episode; that character later turns a house with brothers Billy and Tim and is named Jason Street.  Both its third and fourth seasons have first aired episodes exclusively to DirecTV customers, and booster Buddy Garrity was also in the film of the same name.  For 10 points, name this NBC show centering on the family of Eric Taylor, once a coach of the Dillon Panthers football team.
ANSWER: Friday Night Lights

 

2) A 2008 Broadway musical that shares its name with this song ran for exactly one day and contained the numbers "My Turn" and "Generation Apathy".  Its songwriter played it by surprise on the last Late Night With David Letterman show and it was also used as an encore during his Tunnel of Love Express Tour.  An "outtake" version of this song has the singer noting "I was 9 years old when [my old man] was working on the Metuchen Ford (*) plant assembly line", while the commercial version describes a man who could "make you look like a fool, boy".  The singer, who describes a woman divorced from Bobby, hopes he doesn't end up telling "boring stories" and has some drinks with a man who could "throw that speed ball by you" in high school.  Preceding the track "Dancing in the Dark" on the album Born in the U.S.A., for 10 points, name this track by Bruce Springsteen about the nostalgic past.

ANSWER: “Glory Days

 

3) A recent film by this man sees Sarah Adler playing a Tel Aviv journalist in Sarajevo and was divided into sections titled “Hell”, “Purgatory” and “Paradise”.  He played Professor Pluggy, who likes to photocopy his own hand in his 1987 version of King Lear, and he followed up on one of his most famous films with a 1991 sort-of sequel where a certain "last spy" longs for the Cold War, (*) Germany Year 90 Nine Zero.  This director's predecessor to that film sees Professor Von Braun creating an evil computer to rule the titular land, Alphaville.  Another of his films depicts Michel fleeing from the police with his American girlfriend Patricia and heavily used jump cuts.  For 10 points, name this director of the French New Wave School who directed Breathless.


ANSWER: Jean-Luc Godard

 

4) One song on this album concludes with the line, “those who are quiet, will always cause riots”.  The artist’s much-delayed follow-up to this album contained a track where the artist bragged he would “go home with something to poke on”, “The Next Episode”.  One track from this it contains an interlude from RBX and sees the artist declare, “we have your motherfuckin’ record (*) company surrounded”.  Besides that song, subtitled “And Everybody’s Celebrating”, it contained a hit whose chorus states, “it's like this and like that and like this and uh”.  Its cover art borrows from the design of Zig-Zag rolling papers and shows its cap-wearing artist’s head.  Although he had not yet released a solo album, Snoop Dogg appeared its hits, “Bitches Ain’t Shit” and “Nuthin’ But a ‘G’ Thang”.  For 10 points, name this seminal G-funk album by Dr. Dre named for a certain type of marijuana.

ANSWER: The Chronic

 

5) One of this coach's boosters hired Vivian Harper for a lucrative job at NCM Capital Management after Harper's son committed to play for him.  He currently holds a position first held by Cap Card.  This man’s assistant Pete Gaudet compiled a two and fourteen conference record during the 1994-1995 season (*) after this coach suffered a mysterious back injury, and in 2009 he lost a recruiting battle over Harrison Barnes to his in-state rival. Players for this coach, such as Steve Wojciechowski, are fond of slapping the floor. In 2004, this coach was involved in a protracted saga over whether he would agree to coach the Lakers. His reliance on hand-checking and flopping have hampered the NBA careers of his star players, such as William Avery, Trajan Langdon, and Josh McRoberts. For 10 points, name this men's basketball coach who won the NCAA tournament this year as Duke’s head coach.


ANSWER: Mike Krzyzewski (or Coach K)

 

6) Kyle is given the title character of this series as a gift by Shadow in a DS game centering on Toy Pets, and the first home sequel to this game contained a final screen with birds as part of its promise of being Threeedeep!.  The first 3D game in this series began in the Retro Zone, continued to the Tropical Zone, and added the Superjump move.  Dr. Wani creates the titular mind-control device in a game in this series subtitled Helmet Chaos, (*) while a more popular entry sees a certain crocodile stealing six babies and is subtitled Swampy's Revenge.  The original had the title character crossing five rows of turtles and logs after dodging five lanes of traffic to reach the destination.  For 10 points, name this series starring the titular amphibian.


ANSWER: Frogger

 

7) One character played by this actor states, "Justice, mercy, clemency.  I literally don't understand what those words mean" to Emma Thompson's Gareth Peirce in a 1993 film.  This actor, who starred as dentist Fergus O'Connell in Carlos Sorin's Eversmile, New Jersey, also played a man who vows he’s going to take vengeance in Paradise Square (*) in a conversation with Jim Broadbent’s character.  He earlier starred as John Proctor in a 1996 film adaptation of The Crucible, and won his first Oscar for playing Christy Brown.  His other memorable turns include playing Hawkeye in Last of the Mohicans and Bill the Butcher in Gangs of New York, as well as a character that Eli Sunday makes scream, "I've abandoned my child!"  For 10 points, name this actor who earned an Oscar for playing a character who states "I drink your milkshake" in There Will Be Blood.


ANSWER: Daniel Michael Blake Day-Lewis

 

8) She possesses a diary which reveals her secret love for Desi Arnaz, Jr. and in a reunion special was married to toy-maker Wally Logan.  The actress most famous for playing her wrote an autobiography called Here's the Story: Surviving [her] and Finding My True Voice, and she got Davey Jones (*) to play at Jr. Prom.  This character, who was once played on film by Christine Taylor, proclaims “there goes my date with Doug” after an accident where a noted body part is “getting bigger by the minute”.  She also nominated her father Mike for Father of the Year.  She was originally portrayed by Maureen McCormick.  For 10 points, name this member of a large TV family famous for getting her nose busted by a football thrown by her brother Peter, whose name is repeated three times in a complaint by her sister, Jan Brady.


ANSWER: Marcia Martin Brady-Logan (prompt on “Brady” before mentioned)

 

9) Upon coming to power in his most famous role, he did away with former luminaries like Doug Todd, Gil Brandt and Tex Schramm.  This former offensive lineman was a teammate of Ken Hatfield and Loyd Phillips while playing under Frank Broyles.  In one commercial, the arrival of Papa John’s causes this man to break into dance (*) during a meeting prohibiting excessive celebrations.  In another spot, he gives a subordinate a Diet Pepsi Max after that subordinate yawns while issuing the play, "60 Stretch".  This successor of Bum Bright decided to further his education at Arkansas rather than purchase the Chargers.  His separate endorsement deals with Pepsi and Nike resulted in a lawsuit from the NFL.  Coaches hired by this man include Barry Switzer and Jimmy Johnson.  For 10 points, name this owner of the Dallas Cowboys.

ANSWER: Jerral "Jerry" Jones

 

10) An indie band that formed in this state put out The Majestic Majesty and The Satanic Satanist on the same day in 2009 and is named Portugal, The Man.  It was the setting of a 1933 film dubbed “The Biggest Picture Ever Made”, a movie sometimes called Mala the Magnificent.  A show set in this state featured roles like the ex-convict DJ Chris Stevens and Holling (*) Vincoeur who owned the bar, the Brick.  LA Detective Will Dormer travels to this state following an Internal Affairs investigation in Christopher Nolan's follow-up to MementoInsomnia.  One artist raised in this state released the dance-based album 0304 following the success of her track "Serve the Ego" from This Way, and earlier found success with songs from Pieces of You like "Who Will Save Your Soul".  The home to Jewel and setting of Northern Exposure, for 10 points, name this state, home to the author of Going Rogue.


ANSWER: Alaska
11) A Queen track of this name appeared on the group’s 1991 album Innuendo and was named for Freddie Mercury's cat.  A woman of this name, “sitting worthlessly alone” has Galileo’s math book thrown at her in Bob Dylan’s song, “Tombstone Blues”.  A Tom Jones song with this name states "I felt a knife in my hand and she laughed no more" (*) before asking "why, why, why [this figure]".  Another song about this figure originally appeared as the last track on All That We Needed and contains lyrics like "someday I'll pay the bills with this guitar" and "what's it like in New York City?"  That song about a girl of this name also has a chorus which repeatedly states "Oh, it's what you do to me" and was re-recorded after it became a hit for a group fronted by Tom Higgenson.  For 10 points, give this name that appears in the title of a song by Plain White T’s along with the words “Hey There”.

ANSWER: Hey There Delilah

 

12) A Carolina League baseball team in this state formed after the Peninsula Pilots moved and plays in Daniel S. Frawley Stadium as an affiliate of the Royals.  Its historically black state university was the alma mater of Philadelphia Eagles center Jamaal Jackson, and a celebrated concrete racecourse in this state is the sister track of the Nashville Superspeedway (*) and is known as the “Monster Mile”.  A university in this state is currently coached by K. C. Keeler and won the 2003 Division I-AA National Championship in football and gave us Joe Flacco.  In 2009, it voted to re-legalize sports gambling.  For 10 points, name this state, whose university is home to the Blue Hens, also the site of the Dover International Speedway.

ANSWER: Delaware

 

13) One Australian-only variety of this product comes "packed with a pile of stuff" and is called "The Lot", while one of its main ingredients was removed in the "Xtreme" variety released in the States.  One commercial for this product sees a football player identify himself as Batman after taking a big hit.  Cool Whip, Vanilla Instant (*) Pudding, Milk and Granny Smith Apples are combined with this candy to make a namesake salad popular in the Midwest.  An ad for this candy sees it being fired from a Gatling Gun at a speedwalker.  It garnered controversy for a 2007 Super Bowl ad where two men accidentally kiss, and more recently it's featured a campaign where you get dunked on by Patrick Chewing.  For 10 points, name this chocolate bar, noted for its peanuts, caramel and nougat.

ANSWER: Snickers Bar (or Marathon Bar)

 

14) The female lead in this film states, "I'd like to do for furniture what Laura Ashley did for fabrics" and has a relationship with a man who proclaims "I just bagged the elephant" in jubilation.  After one character provides critical information to Terrence Stamp's character, the two leads have a (*) taped altercation in Central Park at the film's climax.  The role of Darien Taylor, played by Daryl Hannah, was widely criticized compared to that of Carl, the father of one of the protagonists, who works as a mechanic.  The most quotable character in this film delivers the maxims, "I create nothing.  I own" and "If you aren't inside, you're outside", and orchestrates the downfall of Bluestar Airlines.  For 10 points, name this Oliver Stone film starring Charlie Sheen as Bud Fox and Michael Douglas as Gordon Gekko, famous for the line "Greed is Good".
ANSWER: Wall Street

 

15) Trouble brews when one of the characters on this show draws a gun on the Taurons in the episode "The Sky is Falling", and it featured a chimpanzee sometimes called Bloop but more accurately named Debbie.  The primary villain on this show is turned into a plant in its penultimate episode, "The Great Vegetable Rebellion", while an evil version of Guy Williams' character comes back from another dimension in "The Anti-Matter Man".  A film update involved killer spiders (*) on the derelict Proteus.  The second major series of the man behind Voyage to the Bottom of the Sea, the aforementioned film update cast Jack Johnson and Lacey Chabert as children protected by Matt LeBlanc’s Major Don West.  The original was set in the far-off future of 1997 and chronicled the adventures of the Jupiter II.  For 10 points, name this TV show that brought us the catchphrase, "Danger Will Robinson".

ANSWER: Lost in Space
16) An Orioles pitcher born in this country went 0-7 in 2006 before being released, but did pitch for its national team against Cuba in the 2006 World Baseball Classic.  Another player born in this country was sometimes backed up by Chris Coste, (*) but has consistently started since 2007 as the catcher for the Phillies.  The current first base coach for the Giants, Roberto Kelly, hails from this country, as does an All-Star catcher for Pittsburgh in the early '70s, Manny Sanguillen.  One player born in this country put up a 388 batting average in 1977 and would get traded to the Angels after many productive years with the Twins.  A pitcher born here was on the mound to close the sixth and final game of the 2009 World Series.  For 10 points, name this country, home to Rod Carew and Mariano Rivera, the former of whom is one of its Zonians.

ANSWER: Panama

 

17) Donald Sutherland’s John Baxter had this profession in 1973's Don't Look Back, while Melanie Parker, played by Michelle Pfeiffer, is a single mom in this profession in a 1996 film co-starring George Clooney, One Fine Day.  An excellent Decemberists song is titled “Here I Dreamt (*) I Was a [This]”.  Ryan Atwood eventually takes up this profession as seen in a flashforward on the O.C., and Adam Sandler’s Michael Newman had this job in Click.  Both Healy and Tucker pretend to have this occupation in There's Something About Mary, while a TV character with this profession repeatedly dressed up as a hanging chad to meet the Slutty Pumpkin and has dated characters like Stella and Robin on a CBS sitcom.  For 10 points, name this occupation of How I Met Your Mother's Ted Mosby, which is also practiced by Howard Roark in the 1949 film adaptation of The Fountainhead.
ANSWER: Architect (accept word forms)

 

18) The DVD of this film contained a bonus short film where its protagonist attempts to teach a bunch of baby rabbits.  Michael Clark Duncan plays minor character Commander Vachir, who brags that he commands a structure with "1000 guards and 1 prisoner" called Chorh-Gorn Prison.  The main character of this film marvels at the Legendary Urn (*) of Whispering Warriors, although he breaks it after being surprised by Dustin Hoffman's character despite repeatedly having “The Noodle Dream”.  Ian McShane voices this film's main antagonist, who has a goose messenger named Zeng, while the protagonist is selected as being the Dragon Warrior.  Also containing characters like Master Crane and Master Tigress who make up the Furious Five, for 10 points, name this animated film starring Jack Black as the titular martial arts loving animal.


ANSWER: Kung Fu Panda

 

19) This artist has recently collaborated with Klaus Voormann to cover George Harrison’s “The Day the World Gets ‘Round”, while much earlier he was able to land a contract through “I Love My Dog”.  He “see[s] that city on the moon” and “buy[s] the nicest things from the supermarket store” in his song, “I’ve Got a Thing about Seeing My Grandson Grow Old”.  After a long hiatus following the release of Back to Earth, (*) this artist released the album An Other Cup in 2006.  10,000 Maniacs famously removed from In My Tribe their cover of his song “Peace Train”, and he’s also known for the single, “Wild World”.  In another popular song, later covered by Rod Stewart, the singer proclaims that he “will try to love again”, but “when it comes to being lucky she’s cursed” and that “The First Cut Is the Deepest”.  For 10 points, name this artist whose 1977 religious conversion led to him being called Yusuf Islam.

ANSWER: Cat Stevens (or Steven Demetre Georgiou; accept Yusuf Islam before mentioned)

 

20) Michelle Pfeiffer's Lurene Hallett meets this actor's Paul Carter on a bus to the JFK funeral in the 1993 film Love Field.  This actor served as the adviser for Michael Wiseman, played by Eric Close, as Dr. Theodore Morris on the short-lived CBS drama Now and Again, while he starred alongside the historical figure James Gregory in the 2007 film Goodbye Bafana. (*)  He also played Hammer Dubois alongside Tom Selleck's Jack Elliot in 1992's Mr. Baseball, while in a similar role he exchanged "hats for bats" and temporarily got pissed off at Joboo.  One of his most notable roles saw him temporarily replaced by Jim Prescott and advised by Mike Novick; that character had a brother played by D. B. Woodside named Wayne.  Bringing to life Pedro Cerrano in Major League, for 10 points, name this African American actor best known for playing President David Palmer on 24.


ANSWER: Dennis Dexter Haysbert
21) One of the main characters’ grandmothers mistakes some glow-in-the-dark thunderbeads for a necklace in one scene in this film, while Elizabeth Hasselback has a cameo in a DVD within this film targeted at people "not happy being just an ordinary friend and loved one".  The protagonist of this film made his money inventing the coffee collar, (*) and he has friends played by Chris Messina and Richmond Arquette.  Sydney Pollack makes one of his final film appearances as the protagonist's father Thomas Bailey, Sr. in this film, and Kevin McKidd plays the romantic antagonist.  Its climax comes when its protagonist is thrown off his horse to object to the marriage of the Scottish Colin and his bride-to-be Hannah.  For 10 points, name this romantic comedy where Michelle Monaghan makes Patrick Dempsey her bridesmaid.
ANSWER: Made of Honor
Bonuses:
1) [DL] Last summer, a Bill Simmons column claimed that this team had angered ancestral Indian spirits by changing its name from the Buffalo Braves and moving to a different city, causing three decades of futility. For 10 points each: 
[10] Name this current team, which Simmons advised Blake Griffin to flee as quickly as possible after being drafted. 
ANSWER: the Los Angeles Clippers 
[10] Simmons warned Griffin that he would probably blow out his ACL if he stayed with the Clippers, like this #1 overall pick from Kansas in 1988, an All-Star forward who led them in scoring in the early 1990s. He later won the Sixth Man Award for Phoenix in 1998. 
ANSWER: Danny Manning
[10] Simmons also notes that, by only getting the sixth pick in the 2006 draft, the Clippers missed out on Lebron James, Dwyane Wade, Carmelo Anthony, and Chris Bosh, leaving them to take this center, who for his career has only averaged 10 ppg. 
ANSWER: Chris Kaman

 

2) Identify some questions about a certain Canadian band, for 10 points each.



[10] Fronted by John Kay, this group, originally known as The Sparrows, recorded a notable cover of Hoyt Axton's "The Pusher" and a hit whose chorus states, "Fantasy will set you free / Close your eyes girl / Look inside girl". 
ANSWER: Steppenwolf
[10] Along with "Magic Carpet Ride", Steppenwolf is probably best known for this 1968 track, memorably used in the film Easy Rider.  The singer of this song declares that he's "Lookin' for adventure / And whatever comes our way."
ANSWER: “Born to Be Wild
[10] Steppenwolf's other Top-10 hit was this one, which describes a woman who "tries to save the world alone" and who "needs an answer to her confusion".  Its chorus states, "So let's just hope there is a promised land / Hang on 'til then / As best as you can".
ANSWER: "Rock Me"

 

3) Identify the following about the assorted LOLCats universe, for 10 points each.


[10] In an article on LOLCats, this newspaper also gave an example of a Hello World program in the hilarious LOLCode language.  Not only is this paper--which apparently had a "light rail controversy" with radio station KSEV--the largest in Houston, it's also the largest in Texas.
ANSWER: Houston Chronicle
[10] The LOLCat Bible Translation Project uses this LOLCat in the place of God.  He often appears with the macro, "[This character] is watching you masturbate" on Internet forums.
ANSWER: Ceiling Cat
[10] The Big Money, an off-shoot of this site, used to run a recurring feature called LOLEconz which created LOLCat images to link to other business stories.  This site also spun-off the Double X blog.
ANSWER: Slate.com
4) Skip wins a big-screen TV for becoming its Employee of the Month, and its manager is Big Mike, played by Mark Christopher Lawrence.  For 10 points each:

[10] Identify this fictional company, home of the Nerd Herd.


ANSWER: Buy More

[10] Buy More is one of the settings for this NBC program, which stars Zachary Levi as the titular computer nerd-turned secret agent.


ANSWER: Chuck

[10] This man is promoted to Assistant Manager over Chuck after Chuck’s stuck diffusing a bomb during a scheduled job interview.  He's eventually shipped to Hawaii after he discovers Sarah, Casey and Chuck conversing with headquarters.


ANSWER: Harry Tang (accept either underlined answer)
5) Identify the following about the 2009 flick, Moon, for 10 points each.

[10] Moon was directed by Duncan Jones, probably best known for being this musician’s son.  His own film roles include playing Nikola Tesla in The Prestige and Jareth the Goblin King in Labyrinth.


ANSWER: David Bowie (prompt on David Robert Hayword-Jones)
[10] Sam Rockwell, who played Sam Bell in Moon, was featured as the young partner of conman Nicholas Cage in this 2003 film by Ridley Scott.
ANSWER: Matchstick Men
[10] While Moon won Best Film honors at the 2009 British Independent Film Awards, Andrea Arnold captured Best Director for this movie.  Joanne and Mia Williams are a lower-class mother-daughter pair both interested in Connor in this critically acclaimed film.
ANSWER: Fish Tank
6) Identify the following about some groups fronted by women, for 10 points each.

[10] After a several year break, this group started touring again in 2009, playing songs like “Don’t Speak” and “Just a Girl” from their breakout 1995 album, Tragic Kingdom.


ANSWER: No Doubt
[10] Jenny Lewis is probably best known for being the lead singer for this band, which also includes fellow child actor Blake Sennett.  They've put out the albums More Adventurous and Take Offs and Landings.
ANSWER: Rilo Kiley
[10] Besides singing in a band that has released the album Brand New Eyes, this singer and playable character in Guitar Hero World Tour contributed to the two “Airplanes” tracks on B.o.B.’s debut album.
ANSWER: Hayley Williams

 

7) Answer some questions about memorable umpires, for 10 points each.



[10] This team’s owner, Marge Schott, complained “first snow this morning, now this.  I feel cheated” after ump John McSherry had a heart attack and died during their home opener.  They’re still the last NL team to repeat World Series titles.
ANSWER: Cincinnati Reds (accept either underlined answer)
[10] Cardinals fans are still probably mad Don Dokinger didn’t call this Mexican-born Royal out at first base in the 9th inning of Game 6 of the 1985 World Series.
ANSWER: Jorge Orta Nunez
[10] Ron Luciano, author of The Umpire Strikes Back and The Fall of the Roman Umpire, had an extreme dislike for this manager, who helped formulate the AI for a namesake 1987 baseball game.
ANSWER: Earl Sidney Weaver

 

8) Answer some questions about some ball sports, for 10 points each.


[10] This Olympic sport popular in Europe often involves jumpshots, where players leap over the crease to throw the ball in the opposing goal.  Teams of seven players each engage in this sport.
ANSWER: Team Handball (or Olympic Handball or European Handball)
[10] Players navigate the playing field in a game of Whirlyball using these objects.
ANSWER: Bumper Cars (accept equivalents like Dodgem Cars or Dodgems; do not accept just “cars” as those are clearly different)
[10] Although players in this sport popular in Saint-Claude Manitoba wear shoes rather than skates, it's closer to hockey than curling.  Players use the namesake type of sticks to try to get a ball into the opposing team's goal.
ANSWER: Broomball

 

9) Given clues about a "new" version of a better known television show, identify that show for 10 points each.  If you need a clue about the "old" version of that show, you'll only receive 5 points.


[10] Larry, Dino, Jared and Marty were the stars of this syndicated '80s show, who were served by their butler, Manford.
[5] That new version was prompted by the success of this original on MTV in the early '80s.  This show saw lots of playing of "Last Train to Clarksville" and "I'm a Believer".
ANSWER: The New Monkees
[10] One of the now older characters on this show, Mary Ellen, was pregnant with Kevin for some 18 months.  Other characters from the original series on this Disney Channel show included Lumpy Rutherford.
[5] The original series cast Jerry Mathers in the title role, while Hugh Beaumont played his father, Ward Cleaver.
ANSWER: The New Leave It To Beaver
[10] The third season saw the family move from Arizona to Hollywood so that the title character could star in the soap opera, Those Who Care.  The title character's family now had the surname of Preston rather than Petrie.
[5] The role of Laura Petrie on this show was played by Mary Tyler Moore, while most of the characters were involved in the production of The Alan Brady Show.
ANSWER: The New Dick Van Dyke Show

 

10) They defeated the Edmonton Oilers in seven games after eliminating Montreal, New Jersey and Buffalo. For 10 points each:



[10] Name this winner of the 2006 Stanley Cup finals, whose roster included Rod Brind’Amour, Cory Stillman and Eric Staal.  They used to be the Hartford Whalers before moving South.

ANSWER: Carolina Hurricanes (accept either underlined answer)

[10] This Carolina goalie was awarded the Conn Smythe Trophy as playoff MVP after winning 15 games for the Hurricanes, and whose leg was notably cut by Rick Nash's skate blade in 2009.

ANSWER: Cam Ward

[10] Though Dwayne Roloson led the Oilers to their first finals since 1990, he was replaced with this Finnish goalie in game one of the series after suffering a season-ending knee injury. He would later move to Jokerit after a disappointing 2007 season.

ANSWER: Jussi Markannen

 

11) The most recent incarnation of this game has featured characters like King Hippo and Piston Honda.  For 10 points each:



[10] Name this series of Nintendo boxing games starring Little Mac, the first of which had players getting their ass kicked by Mike Tyson.
ANSWER: Mike Tyson’s Punch-Out!!
[10] Not to be confused with Gabby Jay, this weak fighter who hails from France is the first guy battled in the NES and Wii versions of Punch-Out!!
ANSWER: France’s Glass Joe (prompt on partial answer)
[10] You actually get to fight this trainer in his namesake WiiWare version of Punch-Out!!  However, he’s more commonly seen riding behind you on a bike and espousing his love for chocolate bars.
ANSWER: Doc Louis (accept either underlined answer)

12) Early in his career he played the title role in Jim Thrope - All-American and this actor captured a late Oscar nomination for playing Lou Pascal in Atlantic City.  For 10 points each:


[10] Name this actor, known for having "The Grin", and who hooked up with Deborah Kerr during the shooting of From Here to Eternity.
ANSWER: Burton Stephen "Burt" Lancaster
[10] Burt Lancaster captured an Academy Award for playing the title figure in a 1960 adaptation of this Sinclair Lewis novel about a morally suspect preacher.
ANSWER: Elmer Gantry
[10] Edmond O’Brien played reporter Tom Gaddis alongside Lancaster in this 1962 John Frankenheimer film.  Karl Malden portrayed warden Harvey Shoemaker in this movie.
ANSWER:  Birdman of Alcatraz

 

13) Answer some questions about some prime-time shows that came in the wake of The Simpsons, for 10 points each.


[10] Characters on this Steven Bochco created show included the hippie-like Berkeley and the feminist Trixie, two of the many mice living in the basement of the White House.
ANSWER: Capitol Critters (or Aristocritters)
[10] This show at least lasted long enough to be parodied by The Simpsons.  Its supporting cast included Spike and Roy Hess, while Baby Bruce Sinclair, one of the titular pre-historic animals, uttered the stupid catchphrase, "I'm the baby, gotta love me."
ANSWER: Dinosaurs
[10] An animated show about police of this type premiered the same night as the event more forgettable Scorch and Nightmare Café. A character with this surname was played by Greg Germann and had a noted fetish for wattles. 
ANSWER: Fish
14) This group offered “A ‘DC’ Christmas Medley” on their 2001 Holiday Album, 8 Days of Christmas.  For 10 points each:

[10] Name this group, whose lesser known members included Michelle Williams.  Their first hit, "No, No, No", featured Wyclef Jean.


ANSWER: Destiny’s Child
[10] One of Destiny’s Child’s biggest hits was this title track from their 2001 album.  In the chorus, it's stated that "I'm not gonna give up / I'm not gon' stop / I'm gonna work harder" because "I'm [the titular type of person]".
ANSWER:  “Survivor
[10] Michelle Williams sang vocals on this hit, which appeared on the Charlie's Angels soundtrack.  The song is confusingly broken into two parts, with the first part originally being a "Pasadena Remix".
ANSWER: "Independent Women"

 

15) Answer some questions about the 2009 Tony Awards, for 10 points each.


[10] This actress captured her historic fifth win for Best Actress for her role as Madame Arcati in an adaptation of Noel Coward’s Blithe Spirit.  She also played Jessica Fletcher on Murder, She Wrote and Mrs. Iselin in The Manchurian Candidate.
ANSWER: Angela Brigid Lansbury
[10] Billy Elliot the Musical beat out this movie adaptation to win Best Musical.  Brian d’Arcy James wore heavy makeup in the title role, and numbers include “What’s Up, Duloc” and “This is How a Dream Comes True”, the latter sung by Fiona.
ANSWER: Shrek the Musical
[10] Meanwhile, Best Play was captured by this production, written by Yasmina Reza.  Its plot centers on Bruno getting his teeth knocked out by Ferdinand and initially starred James Gandolfini.
ANSWER: God of Carnage (or Le Dieu du Carnage)

 

16) Identify the following about some stuff that gets rubbed during college football games, for 10 points each.



[10] They’re not LSU, but this team's stadium gets its popular nickname of Death Valley from Howard's Rock, which was imported from the region.  Other traditions include spending two dollar bills on road trips and fondly remembering its 1981 national championship team.
ANSWER: Clemson University (or Clemson Tigers)

[10] "Pride", "team", "commitment", "honor" and probably some other cliches are written on Legend's Rock, which is rubbed each game by Maryville College in this state.  Another college in this state was where Reggie White went to school.


ANSWER: Tennessee

[10] This coach's apparent secret to coaching longevity is rubbing his head with olive oil and "shoving garlic down my throat".  In addition to playing quarterback at Brown, he's coached players like Bobby Engram, Ki-Jana Carter and Kerry Collins.

ANSWER: Joseph Vincent "Joe" Paterno

 

17) Identify the following about some notable, recent foreign films, for 10 points each.


[10] This most recent winner of the Best Foreign Language Film Oscar has been described as being like a long Law & Order episode set in Buenos Aires.
ANSWER: The Secret in Their Eyes (or El secreto de sus ojos)
[10] Persepolis is an animated film largely set in this country, which sees Marjane Satrapi growing up in the aftermath of its 1979 revolution.
ANSWER: Islamic Republic of Iran
[10] Israel's submission for the Best Foreign Language Film Oscar last year was this Ari Folman film, centering on the Sabra and Shatila Massacre from the Lebanese War in 1982.
ANSWER: Waltz with Bashir (or Vals Im Bashir)

 

18) He noted “stagnant water is a stinkin’ thing” in “Talking Fishing Blues”, and this one-time member of the Almanac Singers also wrote the Ballads of Sacco & Vanzetti.  For 10 points each:



[10] Name this folk artist.
ANSWER: Woodrow Wilson “Woody” Guthrie
[10] One version of this patriotic Guthrie song contains a verse that rails against private property.  The region in the title extends “from California to the New York island” and was “made for you and me”.
ANSWER: “This Land Is Your Land
[10] Guthrie wrote numerous songs while living on this street in Coney Island, including “Hoodoo Voodoo” and “Way Over Yonder in the Minor Key”.  Several of these songs would be set to new music in an eponymous album by Billy Bragg and Wilco.
ANSWER: Mermaid Avenue
19) Answer some questions about some non-traditional adaptations of Shakespeare, for 10 points each.
[10] Julia Stiles and Heath Ledger star in this update of Taming of the Shrew where father Dr. Walter Stratford decrees rules about the dating of Kat and Bianca.
ANSWER: 10 Things I Hate About You
[10] Karen McCullah Lutz and Kirsten Smith, the screenwriters of 10 Things I Hate About You, teamed up again for this 2006 adaptation of Twelfth Night where Amanda Bynes cross-dresses to join the boy's soccer team.
ANSWER: She's the Man
[10] Well, the plot for this Woody Allen film apparently comes from an Ingmar Bergman film and not a Shakespeare play.  That said, it does star Mia Farrow as Ariel and this 1982 film involves a weekend retreat to Mary Steenburgen's house.
ANSWER: A Midsummer Night's Sex Comedy

 

20) Identify the following about the relatively rare occurrence of the same two shows earning back-to-back Emmys for Best Comedy and Best Drama, for 10 points each.


[10] The 1990-91 Emmys saw this show repeat with Cheers.  Characters included Abby Perkins and Stuart Markowitz, and this legal drama was set at the firm of McKenzie, Brackman, Chaney and Kuzak, located in a titular West Coast city.
ANSWER: L.A. Law
[10] The first such instance of this happening saw the Dick Van Dyke Show do it with this '60s procedural, which starred Robert Reed and E. G. Marshall.  Its controversial 1962 episode "The Benefactor" dealt with abortion, as seen on Mad Men.
ANSWER: The Defenders
[10] Finally, both the Mary Tyler Moore Show and this one won in 1975 and 1977.  Originating in Great Britain, it contrasted the lives of the Bellamy family with those of their servants.
ANSWER: Upstairs, Downstairs

 

21) Identify the following about some of these 16th seeds of note in March Madness, for 10 points each.



[10] This Kentucky school was the only team to take a #1 seed into overtime in the first round, doing so against Michigan State in 1990.  Known as the Racers, they fell to Butler in the second round this year after upsetting Vanderbilt.
ANSWER: Murray State University

[10] This school, which plays in the Mini-Dome, came within one point of beating Oklahoma in 1989.  This Atlantic Sun Conference team has gone to the tournament three times under current coach Murry Bartow.


ANSWER: East Tennessee State University (or ETSU)

[10] A school from this state missed a game-tying shot against #1 seed Purdue in 1996.  Another university based in this state found success this year with players like Lance Thomas and Jon Scheyer.


ANSWER: North Carolina
 

Download 63.47 Kb.

Share with your friends:




The database is protected by copyright ©ininet.org 2020
send message

    Main page