Tossups At one point, she and her boyfriend Darren Le Gallo acted together in a short film called



Download 77.17 Kb.
Date18.10.2016
Size77.17 Kb.
Penn Bowl Trash III

Round 9


Packet By: Ben Frank

Edited By: Ben Frank



Tossups

1. At one point, she and her boyfriend Darren Le Gallo acted together in a short film called Pennies, and one of her early roles was as the girlfriend of Starcat in Psycho Beach Party. She had a small role as Alex in the Christina Ricci dark comedy Pumpkin, and in a 2008 film, she plays thirty-something single mother and full-time maid Rose Lorkowski. A 2002 movie sees her portraying Brenda Strong, a love interest of conman Frank Abagnale, and in Charlie Wilson’s War, she plays Charlie’s right-hand-woman Bonnie Bach. In a 2007 film, she plays a resident of Andalasia alongside James Marsden’s Prince Edward, and she starred as one of the title figures in a movie where her character tries to cook every recipe in Mastering the Art of French Cooking. FTP, name this actress who starred as Giselle in Enchanted and alongside Meryl Streep in Julie & Julia.

ANSWER: Amy Lou Adams


2. The main antagonist of this series was modeled after the policeman Javert from Les Miserables, and Elaina Marks dies in this series’ pilot. Marriette Hartley won an Emmy for a role on this show when she played a terminally ill doctor named Carolyn Fields that devises a new type of hypnotic therapy. The main figure is haunted by his physical inability to save his wife Laura from dying in a car accident, and the opening narration to this show is notably performed by Ted Cassidy. The central nemesis of this series is played by Jack Colvin and is a reporter named Jack McGee. Almost every episode of the show ends with the protagonist walking away alone as a sad piano version of the theme plays in the background, and the alter ego of the title figure is a physician/scientist portrayed by Bill Bixby. FTP, name this series that aired from 1978-1982 and starred Lou Ferrigno.

ANSWER: The Incredible Hulk


3. An argument ensues in this film after one of the characters quotes the Percy Shelley poem “Arethusa”. One figure in this film attempts to conceal his identity by saying that he sells fertilizer. The beginning of this film includes a news flash that talks about one figure dedicating the “new International Aid Building” and christening an ocean liner while in Amsterdam. One notable character is Irving Radovich, who secretly takes pictures of the central female using a cigarette lighter/camera, and in a memorable scene from this film, one figure pretends to have lost a hand to the “Mouth of Truth” sculpture. American reporter Joe Bradley sees the sights of the titular city along with Ann, a princess on a goodwill tour of Europe. FTP, name this 1953 William Wyler romantic comedy starring Gregory Peck and Audrey Hepburn.

ANSWER: Roman Holiday


4. He managed the St. Petersburg Cardinals to a pennant in 1966 and would hit .218 in his only season in the Major Leagues in 1959. His only non-managerial coaching position in the Major Leagues was as a coach for the Padres in 1969, and this man managed a team that beat the Blue Jays for a division title after beginning the year 35-5. He succeeded Dave Bristol as manager in 1970, and in his first three seasons, he would lose to the Orioles and Athletics in the World Series. His last World Series Championship came against the Padres behind players like Willie Hernandez, Jack Morris, and Kirk Gibson, but he may be best remembered for managing the 1975 World Series champions, a team that included Joe Morgan and Johnny Bench. FTP, name this man that managed the Detroit Tigers as well as Cincinnati’s “Big Red Machine”.

ANSWER: George Lee “Sparky” Anderson


5. With the help of Windy Wagner, John Tesh covered this hit for his worship album A Deeper Faith II. The music video shows one figure looking at two people on a couch through a window while walking along the ledge of a building, and in this song, the words “there must be something more” follow the plead “don’t let me die here”. The lyrics of Paul McCoy suggest being “kept in the dark, but you were there in front of me”. Appearing on the 2003 album Fallen, this song talks about being “Frozen inside without your touch” and asks “How can you see into my eyes like open doors?”. Singer Amy Lee urges someone to “save me from the nothing I’ve become”. FTP, name this 2003 hit by Evanescence that includes the refrain “wake me up inside”.

ANSWER: “Bring Me to Life


6. In 2000, this school recorded a 49-0 shutout against a conference opponent coached by Terry Shea, and former NFL safety Robert Carswell played for this university. Willie Pile was a three-year starter on defense for this school’s football team, and other alumni of this school include Don Strock and NFL center Jake Grove. In 1995, this team defeated Texas in the Sugar Bowl with quarterback Jim Druckenmiller, and they would lose a national championship game to a Chris Weinke-led team following the 1999 season. DeAngelo Hall attended this school, but one of the most memorable players for this Frank Beamer-coached team was a first overall pick in the 2001 draft by the Atlanta Falcons. FTP, name this university attended by Michael Vick that has sports teams called the Hokies. ANSWER: Virginia Tech or Virginia Polytechnic Institute and State University
7. Packages of this color contain enemy parts like the Gal Gryphon’s wing as well as photon drops. Salman Rushdie wrote a recent article about how his son loves to play a game with this color in its name, which describes the “excursions and digressions” that Rushdie believes characterizes the Internet. In one MMO, characters with this adjective in their class are able to use chainspell, and another character with this color in its name learns that his father Seto is a hero. In a game with this color in its title Edgar (*) Ross ends up killing the protagonist who had earlier went to Mexico and killed Augustin Allende after attacking his mansion. For 10 points, name this color used to describe a hybrid class that mixes white mages, black mages and sword spells into one type in the FF series, as well as a game featuring John Marston set in the Wild West called [this color] Dead Redemption.

ANSWER: Red


8. In the first few years of this band’s existence, they replaced Dave Dowle with Ian Paice. One of their early albums is called Lovehunter, and one of this band’s most recent releases is 1997’s Restless Heart. Their last single to chart in the U.S. was called “Now You’re Gone”, and one of their bigger hits talks about wanting to “get close to you and taste your love so sweet”. The first Platinum album for this band was called Slide It In, and in this band’s most famous song, the singer claims “I’m just another heart in need of rescue, waiting on love’s sweet charity”. That hit was even more successful than this band’s song “Still of the Night” and also explains “I know what it means to walk along the lonely street of dreams”. This band sang the 1987 power ballad “Is This Love” and were founded in 1977 by vocalist David Coverdale. FTP, name this English rock band most famous for the hit “Here I Go Again”.

ANSWER: Whitesnake


9. Minor characters on this show have included an ex-girlfriend named Brynn as well as Selma Green, a rather masculine woman that was at one time married to Hollis. Peg Embry is head bookkeeper of the main figure’s business, and one character complicates matters in season 2 when she befriends Serbian waitress and dental hygienist Ana. Season 4 includes the death of the domineering J.J. Percy Walker, the former son-in-law of Roman Grant, who once led a community at Juniper Creek. Ben has expressed his attraction to Margene, and one of the main figures on the show is Nicky Grant, played by Chloe Sevigny. Amanda Seyfried plays Sarah Henrickson on this program that includes mothers portrayed by Jeanne Tripplehorn and Ginnifer Goodwin. FTP, name this HBO drama about a Mormon family starring Bill Paxton. ANSWER: Big Love
10. At one point, this publication was edited by Thomas S. Matthews, and up until the 1970s, it featured summaries of contemporary films, plays, and musicals in a section called “Listings”. In July 2010, this publication included a humor column about the impact of immigration of Indians on Edison, New Jersey, and the longtime art critic for this publication was Robert Hughes. The first female columnist in its history was Margaret Carlson, and this publication also includes the work of film critic Richard Corliss. Nancy Gibbs has written over 100 cover stories for this magazine, including the black-bordered issue on the September 11 attacks, and in 1999, this magazine named Albert Einstein “Person of the Century”. FTP, name this news magazine that annually runs its “Person of the Year” cover story.

ANSWER: Time


11. According to Alex Green, this film’s star needed a week of 90-minute practice sessions before being able to crack a whip. One scene in this film occurs in Halsburg Jewelry Store, and the main figure’s friends include Sally and a gay man named Lance. In one scene, the central figure finds the dead body of Ivan Slavicky, a doctor that had opposed the sale of a product called Beau-line. The plot largely centers on the dangers of a particular anti-ageing skin cream, and the climactic scene includes a meeting with Laurel Hedare. The central character begins a romantic relationship with detective Tom Lone, played by Benjamin Bratt, and that figure explains that she is both Patience Phillips and the titular superhero, who was previously played in another film by Michelle Pfeiffer. FTP, name this 2004 film about a traditional love interest of Batman that stars Halle Berry.

ANSWER: Catwoman


12. One person with this first name played Peggy Maxwell on an NBC series that ran from 1968 to 1971, and this is also the first name of a woman who starred as Valerie Smith in the made-for-TV movie Cage Without a Key. This is the name of Debrah Farentino’s character on Hooperman, and another TV character with this name has co-workers like Maddy Piper, Todd Styles, and Vicki Groener. An actress with this first name played Laurie on a show with Shirley Jones, while another person with this name starred with Jane Curtain on Kate and Allie. Starting in 1970, a prominent daytime actress with this first name began playing Erica Kane on All My Children, and another woman with this name came to prominence after a reality TV appearance when she sang “I Dreamed a Dream”. FTP, name this first name of a Britain’s Got Talent contestant with the surname “Boyle”.

ANSWER: Susan


13. In 2009, she hosted a musical TV show revolving around singer Lara Fabian. This woman played doubles with Elena Tatarkova at the French Open in 2001, a year in which she also defeated Jennifer Capriati at Wimbledon. One day after defeating Serena Williams, she lost at Wimbledon in 2007 to Marion Bartoli. She beat Svetlana Kuznetsova to win the 2007 U.S. Open, and she won the Women’s Singles Title at the 2004 Olympics. In 2005, she began a stretch of three consecutive French Open Titles, and this 5 foot 5 inch tall player returned to competition in 2010 after retiring in 2008. She won her first Grand Slam at the 2003 French Open against fellow countrywoman Kim Clijsters. FTP, name this diminutive Belgian tennis player that in 2007 dropped “Hardenne” from her surname. ANSWER: Justine Henin (Prompt on “Hardenne” before it is mentioned)
14. A song on this album that contains the line “I feel cold as a razor blade” has a monologue done by Trudy Young. Another song references a World War II-era singer with the last name “Lynn” and asks “what has become of you?”. The idea for the album was inspired by an incident when a member of the band spat on a fan’s face during a performance, and this album includes backing lyrics by Bruce Johnston and Toni Tennille on songs like “Waiting for the Worms” and “The Show Must Go On”. A memorable song from this album contains the refrain “there is no pain you are receding, a distant ship’s smoke on the horizon,” while another famous track on this album includes the lyrics “Teachers! Leave them kids alone”. FTP, name this concept album about isolation that includes songs like “Comfortably Numb”, a 1979 release by Pink Floyd.

ANSWER: The Wall


15. She has appeared as Jennifer Bradley on the show Ed and also did the narration for the TLC show Maternity Ward. In 2006, she broke the Guinness World Record for custard pie throwing, and on one notable show, she played Hayley Vaughan Santos. She starred on another program, on which her real-life husband had a recurring role as Gary “The Gooch” Gucharez. That show at one point included Nicole Paggi as Sydney and centered on the Shanowski family. Her co-host on the show for which she is best known has a wife named Joy, and on that show, she often interacts with producer Michael Gelman. From 2003-2006, she starred as one of the titular characters on an ABC comedy that included Ted McGinley and Faith Ford, but is better known for taking a job formerly held by Kathie Lee Gifford. FTP, name this woman that currently hosts a morning talk show with Regis Philbin.

ANSWER: Kelly Maria Ripa


16. Team and position required: A person that began playing this position in 2002 attended Florida International University and signed a contract in 2008 to play for Maccabi Tel Aviv. Jerry Eaves started playing this position in 1982, and one person that played this position in 2006-2007 following a stint with the Warriors was drafted in 1996 after playing at Arkansas-Little Rock. The man that currently starts at this position for this team ranked third in assists per game in his conference during his freshman season playing under Bill Self in 2002-2003. That player shared the court in college with Luther Head and was coached by Bruce Weber, while the most notable person to play this position was drafted in 1984 out of Gonzaga and is now the NBA career leader in steals and assists. FTP, name this position and team probably most associated with Deron Williams and John Stockton.

ANSWER: Point Guard for the Utah Jazz (Either “Utah” or “Jazz” is acceptable)


17. In this system is currently impossible to mix coco beans with wool to make some brown colored fir, but dyes are usually made by mixing colors with bone meal. Logical gates, like multiplexers, and latches are usually made from a red material from this system. Rather than the greener grass bedrock materials are used in this system of construction in The Nether, which was part of a Halloween Promotion pack. A user named Internetftw developed a working a (*) ALU with 16 bits using materials from it, while another user known simply as Halni also developed a model of the USS Enterprise using this as well. Most people would rather spleef around in it. For 10 points, name this sandbox video game developed by Marcus Persson which ostensible sees the player use materials to shield themselves from zombies.

ANSWER: Minecraft materials system


18. In one instance, he compares determining land ownership to “two fleas arguing over who owns the dog they live on.” He does not know his age, but is told that he was born “in the summertime”, and at one point, this man works for a stationery salesman named Leroy. While on a busy street, he successfully hits a purse thief with a can of food, and he once asks about the tribal background of Gus, an African-American limo driver. He becomes romantically involved with Sue Charlton and at one point responds to a street mugger by taking out his own weapon and remarking “that’s a knife”. This occurs in his first trip to a city, during which this rugged man is an obvious “fish out of water”. FTP, name this Australian that has been played in three different movies by Paul Hogan.

ANSWER: Michael J. “CrocodileDundee (Accept any of these, and also accept Mick)


19. A 1973 film that stars Ernest Borgnine and Keith Carradine is set in this state, while a show that debuted in January 2010 and stars Britt Robertson and Shiri Appleby also takes place here. Both The Kingsmen and a punk group called The Wipers formed in this state, and former NBA players Corey Benjamin and A.C. Green went to college in this state. A Syfy channel series that debuted in July 2006 takes place in this state and stars Colin Ferguson. T.J. Houshmandzadeh went to college in this state, and one college town in this state is known as Track Town, USA largely because of the “running boom” inspired by Steve Prefontaine. The only major professional sports team in this state currently features Brandon Roy. FTP, name this state that is home to the NBA’s Trail Blazers.

ANSWER: Oregon


20. One of this man’s songs contains the lyrics “in art class I was a compulsive sketcher of, teachers in my homeroom, I drew pix to mess them up”. While performing with friend Willy Graham, this artist initially went by the nickname Kid Wave. He has been featured on Mobb Deep’s “It’s Mine” and also released the 2005 single “Just a Moment”. Ginuwine appeared on this man’s track “You Owe Me”, and this artist released the album God’s Son in 2002. Other hits by this man include “Made You Look” and “One Mic”, and Lauryn Hill teamed up with him on the song “If I Ruled the World (Imagine That)”. His highest-charting hit to date heavily samples Beethoven’s Fur Elise, and he released the 2006 album Hip Hop Is Dead. FTP, name this rapper behind the inspirational song “I Can” and the 1994 album Illmatic.

ANSWER: Nas or Nasir bin Olu Dara Jones



Bonuses
1. He rode the bench all the way to two consecutive NBA Championships and certainly has not justified being picked third overall in the 2006 NBA draft. FTPE: [10] Name this former Gonzaga forward that was a finalist for the Naismith and Wooden Awards in 2006 and was drafted by the Charlotte Bobcats. ANSWER: Adam John Morrison [10] While with the Bobcats, Morrison played alongside this point guard that won a national championship at North Carolina before being drafted by Charlotte in 2005. In the summer of 2010, he signed a contract to play for the Knicks. ANSWER: Raymond Bernard Felton, Jr. [10] In 2010, Felton played one season alongside this 6’10” player that is currently with his ninth different NBA team. This very good shot-blocker played his college ball at the University of Wyoming and probably had his best years with Philadelphia and Atlanta from 1997-2004. ANSWER: Theophilus Curtis “Theo” Ratliff
2. Some of this band’s members include Nikolai Fraiture and Fabrizio Moretti, and they released a 2001 demo EP called The Modern Age. FTPE:

[10] Name this band fronted by Julian Casablancas that has had hits with songs like “Juicebox”, “Heart in a Cage”, and “Reptilia”.

ANSWER: The Strokes

[10] The Strokes released this critically acclaimed album in 2001. It features songs like “Hard to Explain” and was followed by 2003’s Room on Fire.

ANSWER: Is This It

[10] The Strokes scored their biggest hit on any U.S. chart with this single off Is This It. It includes the words, “See people, they don’t understand. No girlfriends, they can’t understand” and claims that during the titular time, “she said: ‘Oh baby, I feel so down. The way you turn me off, when I feel left out.’”

ANSWER: “Last Nite
3. Characters on this show include Bobby Munson, Tig Trager, and Opie Winston and it centers on a group partially founded by John Thomas Teller. FTPE:

[10] Name this show on FX that focuses on the titular outlaw motorcycle club in Northern California and stars Ron Perlman as Clay Morrow.

ANSWER: Sons of Anarchy

[10] On Sons of Anarchy, Clay’s wife Gemma, who was once married to John Teller, is played by this actress. She is probably best known for another TV role, where she played the mother of Bud and Kelly Bundy.

ANSWER: Katey Sagal

[10] Over the course of the show, Clay has been shown to struggle with his age and developing arthritis and has often allowed this figure to handle Sons of Anarchy affairs. This man is the son of Gemma and the stepson of Clay and works as a mechanic. He is the club’s vice president and is played by Charlie Hunnam.

ANSWER: JacksonJax” Teller (Accept either answer. Prompt on “Teller”)
4. The filming of this movie ultimately led to one of the most memorable Oscar acceptance speeches in history, and it includes performances by Amy Madigan and Ed Harris. FTPE:

[10] Name this 1984 film about Texas widow Edna Spalding, who tries to keep her farm together during the Great Depression. The film earned Sally Field her 2nd Academy Award.

ANSWER: Places in the Heart

[10] Places in the Heart also includes this actor playing a black drifter named Moze. He is probably best known for playing Mr. Albert Johnson in The Color Purple and for playing Roger Murtaugh in the Lethal Weapon films.

ANSWER: Danny Lebern Glover

[10] Places in the Heart was directed by this man, who is well known for directing such other films as Bad Company, Nobody’s Fool, and Kramer vs. Kramer.

ANSWER: Robert Douglas Benton
5. Identify some things about the Fantastic Four, For 10 points each:

[10] This member of the FF was played by Jessica Alba in the movies, and was given the power to manipulate force fields after her usual powers were deemed too weak.

ANSWER: Invisible Woman or Invisible Girl or Sue Storm or Sue Richards

[10] Reed Richards and Sue Storm are the parents of this child, who has vast reality-warping powers. He once joined Power Pack with the codename Tattletale, and was captured by Onslaught.

ANSWER: Franklin Richards

[10] The Fantastic Four have often dealt with threats relating to this antimatter universe, which Reed Richards used as a prison during Civil War.

ANSWER: Negative Zone
6. The Surfaris’ version of this song was released as the B-side to their single “So Get Out”, but the best known version of this song is probably one that appears on an album with “The Wind Cries Mary”. FTPE:

[10] Name this 1966 single that contains the lyrics “I’m goin’ down to shoot my ol’ lady, I caught her messin’ ‘round with another man”.

ANSWER: “Hey Joe

[10] For most people, the most memorable version of “Hey Joe” is the one done by this singer and guitarist that was known for songs like “Purple Haze” and “Foxy Lady”.

ANSWER: James Marshall “Jimi” Hendrix

[10] In 1967, Procol Harum made their live debut opening for Jimi Hendrix after the success of this hit song, The song opens with the line “we skipped the light fandango, turned cartwheels ‘cross the floor”. It talks about a woman, whose face turned the titular color.

ANSWER: “A Whiter Shade of Pale
7. He played college football at Purdue and at one point coached the New Orleans Saints, but he is more famous for holding another position from 1960-1974. FTPE:

[10] Name this man most famous for winning Super Bowl IV as head coach of the Kansas City Chiefs.

ANSWER: Henry Louis “Hank” Stram

[10] When Stram later coached the Saints, he lost a game in 1977 to this 1976 NFL expansion team that had gone winless in its first season and had been riding a 26-game losing streak going its game against the Saints. Until the 2008 Lions, this was the only team to have a winless season in the NFL.

ANSWER: Tampa Bay Buccaneers (Accept either answer)

[10] In 1960, Stram took the job coaching the Dallas Texans, which would eventually become the Kansas City Chiefs. Among the coaches who turned down the position was this man, who is probably best known as the head football coach of the Oklahoma Sooners from 1947-1963. At Oklahoma, he won three national championships and 14 conference titles.

ANSWER: Charles Burnham “Bud” Wilkinson
8. Currently, this group still counts Duncan Campbell, Earl Falconer, and Norman Hassan as members, and they have collaborated with musicians like Pato Banton and Bitty McLean. FTPE:

[10] Name this British Reggae band that formed in 1978 and scored a worldwide hit with a cover of “I Got You Babe” in 1985.

ANSWER: UB40

[10] UB40’s most famous song may be this one that was originally written and recorded by Neil Diamond. The singer tells the titular drink to “go to my head, make me forget that I still need her so” and to “stay close to me, don’t let me be alone”.

ANSWER: “Red Red Wine

[10] UB40 caught a major break when this front woman noticed them at a pub and gave them a professional opportunity. She is best known as the lead vocalist of a band that has had hits like “Back on the Chain Gang” and “Brass in Pocket”.

ANSWER: Christine Ellen “Chrissie” Hynde
9. In 2008, he married fellow CNN reporter Dana Bash, and in 1991, he won a prize for his coverage of the Gulf War in Kuwait. FTPE: [10] Name this one-time host of State of the Union, who began hosting a different eponymous CNN program in March 2010. ANSWER: John King [10] King began hosting John King, USA because of this man’s November 2009 resignation from CNN. He worked with CNN since it was founded in 1980 and was the host and managing editor of Moneyline, which was renamed in 2003. ANSWER: Louis Carl “Lou” Dobbs [10] When Lou Dobbs left CNN in 1999 before returning in 2001, Stuart Varney was one of the people who succeeded him as the host of Moneyline. Varney is a regular panel member on this Fox News business analysis program. The show is hosted by Cheryl Casone and includes segments like “Stock Smarts”, “Best Bets”, “Stock of the Week”, and “Money Mail”. ANSWER: Cashin’ In
10. The iconic advertisement for this game sees the eponymous hero forgoing the “Save the World” road in favor of the “Coin and Cleavage” one. For 10 points each:

[10] Identify this humorous 2004 reboot of a classic series of dungeon crawlers steeped in Celtic and Orkney Island mythology, in which you can seduce a barmaid early on and can call for help from numerous allies.

ANSWER: The Bard’s Tale

[10] You can choose to be an nice to an animal of this kind to gain it as a companion in The Bard’s Tale. In Fable 2, a companion of kind of animal will alert you to nearby treasure chests and dig up various items.

ANSWER: dogs [accept equivalents]

[10] The combat system for Bard’s Tale was inspired by this series of Dungeons and Dragons style RPGs, which includes such titles as Dark Alliance and Shadows of Amn.

ANSWER: Baldur’s Gate
11. Like just about everything else, clothes are something you can buy cheaply at Wal-Mart, but that option just doesn’t suit everybody. Name some of these other clothing retailers FTPE:

[10] This apparel retail brand for women sells classic styled suits, dresses, shoes, and accessories. It offers lines like “LOFT Maternity” and is marketed under four brands including LOFT, LOFT outlet, and its namesake “Factory” stores.

ANSWER: Ann Taylor

[10] This retailer sells primarily casual wear and accessories and targets those in their late teens and early 20s. It shares part of its name with its own childrens wear offshoot brand and also operates Holliser Co. and Gilly Hicks. You might also know this retailer from a mention in an LFO song.

ANSWER: Abercrombie & Fitch

[10] This department store chain carried bedding, furniture, and jewelry in addition to clothing before becoming defunct by the end of 2008. Target sold this chain in 2004 to a group of investors that included Cerberus Capital Management and Sun Capital Partners. Kohl’s and Forever 21 took over 46 of this chain’s stores after a successful joint bid at a bankruptcy auction.

ANSWER: Mervyns
12. It centers on widowed single parent Jennifer Marsh, who works in the FBI’s cybercrime division, and the plot revolves around a website called KillWithMe.com. FTPE:

[10] Name this 2008 film starring Colin Hanks, in which a webmaster kills a certain number of people depending on how many hits his website receives.

ANSWER: Untraceable

[10] This other film is about Constance and Edward Sumner, a seemingly happy married couple that live in New York City. However, an affair with Paul Martel eventually leads to a climactic scene featuring Richard Gere and Olivier Martinez.

ANSWER: Unfaithful

[10] This actress stars in both Untraceable and Unfaithful and made her film debut alongside Laurence Olivier in 1979’s A Little Romance. She has also played main roles in films like Under the Tuscan Sun and Must Love Dogs.

ANSWER: Diane Lane
13. Between 2007 and 2009, he played in the World Series three times for three different AL East teams, and the Orioles are the only team in that division for whom he hasn’t played. FTPE: [10] Name this man that plays the corner infield positions as well as the outfield and won the 2002 AL Rookie of the Year Award while playing third base for the Toronto Blue Jays. ANSWER: Eric Scott Hinske [10] On July 29, 2008, Hinske hit his 100th Career home run against this Cy Young Award-winning pitcher and former Blue Jays teammate. He was traded to the Phillies between the 2009 and 2010 seasons. ANSWER: Harry Leroy “Roy” Halladay [10] While still with Toronto, Hinske was forced to play the outfield in 2006 because of multiple offseason acquisitions by the Blue Jays. In that season, this player that made the All-Star game in 2006 and 2007 beat Hinske out as the starting right fielder. This Puerto Rican-American outfielder was placed on waivers in August 2009 before being claimed by the White Sox. ANSWER: Alexis Israel “Alex” Rios
14. She released a 1999 live album entitled Mirrorball, and some of her early studio albums include Solace and Fumbling Towards Ecstasy. FTPE:

[10] Name this singer-songwriter responsible for hits like “Sweet Surrender” and “Building a Mystery”.

ANSWER: Sarah McLachlan

[10] McLachlan may be best known for founding this concert tour and travelling music festival that took place in 1997 and 1999 and was revived in the summer of 2010. The festival consists only of female solo artists and female-led bands.

ANSWER: Lilith Fair

[10] One of McLachlan’s many hits is this song that appeared on the 1997 album Surfacing. The singer tells the titular person “I do believe I failed you” and “I know I let you down”. The song also points out “there’s no one left to talk to, honey, and there ain’t no one to buy our innocence.”

ANSWER: “Adia
15. Recurring antagonists on this show include the Beagle Boys and Magic De Spell, and one character has a pet triceratops named Tootsie. FTPE: [10] Name this cartoon about identical triplets Huey, Dewey, and Louie. ANSWER: DuckTales [10] This character on DuckTales is the nanny of Scrooge McDuck’s nephews as well as his housekeeper. She is the grandmother of Webby Vanderquack, and before working for Scrooge, she was at one point the nanny to Prince Greydrake. ANSWER: Mrs. Bentina Beakley (Accept either answer) [10] Merlock is one villain in the Duck universe and was the main antagonist in DuckTales the Movie: Treasure of the Lost Lamp. He is voiced by this actor, who is probably better known for playing Judge Doom in Who Framed Roger Rabbit and for playing Uncle Fester in two Addams Family movies. ANSWER: Christopher Allen Lloyd
16. In his film debut, he played Moses Hochleitner in Witness, and he has also played Lalin, a paraplegic who was once a friend of the title character in Carlito’s Way. FTPE:

[10] Name this actor that was nominated for an Academy Award for playing Russian driver and mafia associate Nikolai Luzhin in a 2007 David Cronenberg film.

ANSWER: Viggo Peter Mortensen, Jr.

[10] Mortensen played Command Master Chief John James Urgayle in this 1997 movie. It stars Demi Moore as Jordan O’Neil, the first woman to undergo the training course of the U.S. Navy Combined Reconnaissance Team.

ANSWER: G.I. Jane

[10] Another actor in G.I. Jane is this man that portrayed Lieutenant McCool. He played Tommy Drake in Ladder 49 and starred alongside Lil’ Bow Wow as basketball star Tracy Reynolds in Like Mike. One of his most notable film roles was as Ricky Baker, the younger brother of Ice Cube’s Darrin “Doughboy” Baker in Boyz n the Hood.

ANSWER: Morris L. Chestnut
17. The addition of tomatoes in place of milk in this dish can be traced to Portuguese immigrants that did not even live in the area that would later become this soup’s namesake. FTPE:

[10] Name this soup, whose tomatoes give it a red color that helps differentiate it from a white and creamy “New England” version.

ANSWER: Manhattan Clam Chowder

[10] This spicy traditional version of clam chowder can be found in Florida restaurants near St. Augustine. It has a tomato broth base and includes datil peppers and takes its name from one of the Balearic Islands.

ANSWER: Minorcan Clam Chowder (Accept Minorca)

[10] Although less popular than New England or Manhattan clam chowder, Rhode Island clam chowder is still served in many locations including restaurants on this piece of land located 14 miles east of Long Island’s Montauk Point and 13 miles south of the Rhode Island mainland in the Atlantic Ocean. It is separated from mainland Rhode Island by a namesake “Sound”.

ANSWER: Block Island
18. He starred in 1970s films like Gable and Lombard and The Amityville Horror, and he has been married to Barbra Streisand since 1998. FTPE: [10] Name this actor, whose son Josh has starred in such films as Milk and No Country for Old Men. ANSWER: James Brolin or Craig Kenneth Bruderlin [10] Beginning in 1969, Brolin played Steven Kiley alongside Robert Young on this TV drama about two doctors in Santa Monica that have very different methods of treating patients. ANSWER: Marcus Welby, M.D. [10] Besides playing the title character on Marcus Welby, M.D., Robert Young is probably best known for starring with Elinor Donahue, Billy Gray, and Jane Wyatt on Father Knows Best, where he played the patriarch of a family with this last name. ANSWER: Anderson
19. The largest event of this kind in the United States is held in Minnesota and is put on by the Team Ortho Foundation. FTPE:

[10] Name this athletic event that consists of a running leg, followed by a cycling leg and another running leg that is similar to a triathlon, but lacks a swimming leg.

ANSWER: Duathlon

[10] A duathlon is completely different from the winter biathlon, which consists of rifle shooting and this sport.

ANSWER: Cross-Country Skiing (Prompt on “Skiing”)

[10] Biathlon debuted at the 1960 Winter Olympics at Squaw Valley, but the men’s 10-kilometer sprint event was not contested at the Olympics until 1980, when the Winter Olympics were held in this New York village in the Adirondack Mountains. The games held here were particularly memorable because of USA Hockey’s “Miracle on Ice”.

ANSWER: Lake Placid
20. He was married to Gwen Verdon for over thirty years and some of his early film roles were in Give a Girl a Break and The Affairs of Dobie Gillis. FTPE:

[10] Name this musical theater choreographer that directed such movies as Sweet Charity and All That Jazz.

ANSWER: Robert Louis “Bob” Fosse

[10] Fosse also directed a 1974 biographical film about this controversial comedian, who was posthumously pardoned for an obscenity conviction in 2003, 37 years after his death. The film starred Dustin Hoffman as the title character.

ANSWER: Lenny Bruce or Leonard Alfred Schneider

[10] Fosse’s best-remembered contribution to film is probably this 1972 movie, in which Liza Minnelli stars as Sally Bowles, an American performer at Berlin’s Kit Kat Klub.



ANSWER: Cabaret

Download 77.17 Kb.

Share with your friends:




The database is protected by copyright ©ininet.org 2020
send message

    Main page