Rock and Roll Hall of Shame Packet 7 cwru trivia Team



Download 103.66 Kb.
Date07.02.2018
Size103.66 Kb.
#39634
Rock and Roll Hall of Shame         Packet 7

CWRU Trivia Team
1. In 2012, the makers of this product were sued for implying it had health benefits. This product’s main two ingredients are sugar and palm oil. This food originated in Italy, and is still owned by an Italian company. This food was originally called (*) Supercrema. A new version of this food comes with dipping sticks. For 10 points, name this chocolate-flavored spread that uses 25% of the world’s hazelnuts.

ANSWER: Nutella


Bonus: Name these TV shows which premiered in Fall 2015, for 10 points each:

[10] CBS airs this show, which stars Melissa Benoist as the titular crime fighter. DC Entertainment and Warner Brothers Television both produce this show which revolves around a DC superhero, a cousin to Superman.   

ANSWER: Supergirl

[10] The first season of this horror-comedy show, which airs on Fox, revolves around a series of murders involving the Kappa Kappa Tau. Emma Roberts and Nasim Pedrad both star in this show, with Ariana Grande and Nick Jonas guest starring.

ANSWER: Scream Queens

[10] NBC started airing this live comedy variety show on September 15th. It is both hosted and executive produced by the actor known for playing Barney Stinson. The show is based off the British series Ant & Dec’s Saturday Night Takeaway.

ANSWER: Best Time Ever with Neil Patrick Harris
2. The opening scene to this dark comedy shows the three title characters playing croquet. This film’s original ending was a high school prom taking place in heaven, referencing a quote from earlier in the film that the only place where everyone will get along is heaven. This film contains three funeral scenes, all of which feature a preacher, played by Glenn Shadix, who blames MTV and video games for teenage suicide. A young Phill Lewis, known for his role as Mr. Moseby on a Disney Channel show, plays a supporting character in this film. An early film for both Christian Slater and (*) Winona Ryder, this critically acclaimed movie became a cult classic and was named #5 on Entertainment Weekly’s 50 Best High School Movies List. A musical adaptation of this film ran Off-Broadway in summer 2014. For 10 points, name this 1980s film with a one word title, which follows J.D. and Veronica as they kill off popular students to upend high school’s social hierarchy.

ANSWER: Heathers


Bonus: Name these sports stars who gained fame before they were legally adults, for 10 points each:

[10] She gained fame after the 2012 Olympics when she became the first African-American woman to win the gold medal in the individual all-around, as well as the first woman of color of any nationality to win the event. She is also the first American gymnast ever to win both the team and individual all-around gold at the same Olympics all at the age of 16.

ANSWER: Gabby Douglas

[10] After he graduated from St. Vincent-St. Mary high school in 2003, all the experts knew he was going to be the first pick in the NBA draft. Luckily, his hometown team won the lottery and drafted him. After six seasons in Cleveland, this forward took his talents to South beach, but later returned to a city that embraced him.  

ANSWER: LeBron James [accept either underlined portion]

[10] This young extreme sports athlete befriended Tony Hawk when he was only nine years old. He holds the X Games record for most medals and gold medals. Name this athlete who was best known for his flaming red hair, earning him the nickname “The Flying Tomato.”

ANSWER: Shaun White
3. This character from a game series was born Theodore, but changed his name to Herschel. An animated series based on this character’s games involves Big Ben being stolen. The title character works as an archeologist, sharing traits with (*) Indiana Jones. This character loves tea, and is the picture of a perfect British gentleman. He is never seen without his signature hat. For 10 points, name this hero who, along with his assistant Luke, prefers solving puzzles to physical violence.

ANSWER: Professor Layton



Bonus: Name these puzzle games for the Nintendo DS, for 10 points each:

[10] This puzzle game, meant to be played daily, would rate your mental skill in years.

ANSWER: Brain Age

[10] This sudoku-like game involves filling in squares to make a picture. Numbers on the sides tell you how many blocks must be filled in each row and column

ANSWER: Picross DS

[10] This unusual game has you playing as an already dead protagonist who can possess objects and rewind time to save other people from being murdered.

ANSWER: Ghost Trick
12. This artist was born Bobby Ray Simmons Junior. He has been nominated for 6 Grammy awards, and has won none of them. He dropped out of school in the ninth grade after landing a record deal. In 2012, this artist released his most popular hip-hop album, (*) Strange Clouds. In 2016, he drew controversy after claiming on Twitter that the Earth is actually flat. For 10 points, name this rapper, famous for the singles Nothing on You and Airplanes.

ANSWER: B.o.B


Bonus: Every actor has his flops. For 10 points each, name these Tom Hanks critical or box office flops.

[10] This most recent Hanks flop follows multiple storylines across multiple different time eras. This 2012 film, based off a novel of the same name, also starred Halle Berry, James D’Arcy, and Hugh Grant and made over $130 million. Many critics felt the film’s plot was too complicated.

ANSWER: Cloud Atlas

[10] Hanks stars opposite Meg Ryan in this romantic comedy box office flop. He plays Joe, an everyman diagnosed with a mysterious terminal illness and only given limited time to live. So, after living it up, he travels to a remote island to sacrifice himself to a volcano. Of course, he doesn't and he and Meg Ryan’s character end up together at the end.

ANSWER: Joe Versus the Volcano

[10] Hanks starred in this 1986 drama that basically no one saw. He plays an American pilot stationed in Israel before the Second World War. He meets a Jewish girl, but their love is forbidden as he is Protestant. The film is notable as it is only one of five movies on the IMDb that is marked as in Ladino, a rare Judeo-Spanish language.

ANSWER: Every Time We Say Goodbye
5. This group was originally a codename for a secretive company project. This group is consulted to make sure certain games have “an international feel”. One member of this group was fired after appearing on a podcast. On a Twitch stream named after this group, the parent company of this group premiered upcoming games like (*) Star Fox Zero and Mario Maker at E3 2015. Bill Trinen is a top member of this group that includes product managers, audio-visual workers, and skilled translators. For 10 points, name this localization team whose secrets Nintendo guards carefully.

ANSWER: Treehouse


Bonus: Name these sporting events that occurred in 2015, for 10 points each:

[10] This quadrennial tournament, hosted by Australia and New Zealand in February and March 2015, was contested by 14 countries from around the world. The co-hosts competed in the final, which the Australians won by 7 wickets, their fifth win in this event.  

ANSWER: Cricket World Cup

[10] Ethiopian Lelisa Desisa won this annual event in 2015 with a time of 2:09:17 (2 hours 9 minutes 17 seconds), the 119th running of this event. This 26.2 mile event is held in April on Patriots’ Day, a holiday only in the Northeast region of the United States.

ANSWER: Boston Marathon

[10] Equine American Pharaoh accomplished this feat in 2015, the first horse to do so since Affirmed in 1978. He won the Kentucky Derby, the Preakness Stakes and the Belmont Stakes to accomplish this feat.  

ANSWER: American Triple Crown of Thoroughbred Racing

6. One show created by this man featured DL Hughley as Yale alumnus Simon Stiles. A courtroom drama created by this man started as conversations with his sister written down on cocktail napkins. In an appearance on 30 Rock, this man applies to work for Nick Lachey. In a TV episode this man co-created, the president of the United States sneaks out to go to a rare book store. That episode, (*) “In Excelsis Deo,” in which a homeless man is buried at Arlington National Cemetery, won this man and Rick Cleveland an Emmy. This man wrote the screenplay for the upcoming Steve Jobs biopic. On this man’s most recent television series, Sam Waterston played the bourbon drinking director of Atlantic Cable News who wants to overhaul News Night with Will McAvoy. For 10 points, name this man, the creator of The West Wing.

ANSWER: Aaron Sorkin
Bonus: Name these actors famous for their long, angry rants, for 10 points each:

[10] The career of this Braveheart actor took a major blow after he went on a long-winded rant to the LA police and launched many disparaging comments, particularly about Jews.

ANSWER: Mel Gibson

[10] This English star of Batman fame broke down on the set of Terminator Salvation, screaming at a tech assistant named Shaun for blocking a light.

ANSWER: Christian Bale

[10] This British Dark Knight co-star of Bale’s made several unfortunate comments defending Mel Gibson for his rant.

ANSWER: Gary Oldman
7. This actor made his directorial debut with the film Artifact. In his early career, he appeared in Alexander and Lord of War. He had supporting roles in American Psycho and The Thin Red Line, and rose to prominence after starring as a heroin addict in (*) Requiem for a Dream. In recent years, his long hair and beard have often led to jokingly calling him Jesus. In 2013, he won an academy award for his performance in Dallas Buyers Club.  For 10 points, name this actor, also known for being the lead singer of Thirty Seconds to Mars.

ANSWER: Jared Leto


Bonus: Only 90s kids will know the answers to these questions about pop culture from the 1990s. For 10 points each:

[10] Only 90s kids will know this home video renting franchise which closed the last of its company owned stores in 2013 and turned down an offer to buy Netflix in 2000.

ANSWER: Blockbuster

[10] Only 90s kids will know this video game, which stars Sega’s rival to Mario and was released in 1991. This game’s protagonist can run super-fast and was inducted into the Walk of Game in 2005. 90s kids spent hours on their Sega Genesis playing this game.

ANSWER: Sonic the Hedgehog

[10] Only 90s kids will know this sketch comedy variety show, which aired in its original form from 1994 to 2000. Cast members of this show include Kenan Thompson, Kel Mitchell, Amanda Bynes, and Nick Cannon. Popular sketches on this show include Good Burger, Everyday French with Pierre Escargot, and Ask Ashley.

ANSWER: All That
8. Despite not being picked as a starter in the years all star game, this baseball player was voted 2013 NL MVP with 28 of 30 votes.  This player sold his signature dreadlocks for charity. This player is the first player on his team to win player of the month twice in the same year since (*) Bobby Bonilla did it in 1988. This player has stolen at least 20 bases five years in a row. For 10 points, name this star player from Florida who led the Pittsburgh Pirates to their first playoff berth in 20 years.

ANSWER: Andrew McCutchen



Bonus: The Oxford English Dictionary adds words every year as our language expands. For 10 points each, name these recent additions based on their definitions:

[10] Noun. A twisting or jerking movement; a twitch. Or, a sexually provocative dance or dance move involving thrusting movements of the bottom and hips while in a low, squatting stance.

ANSWER: twerk [accept word forms]

[10] Verb. To spoil a photograph by appearing unexpectedly in the camera's field of view as the picture is taken, typically as a prank or practical joke.

ANSWER: photobomb [accept word forms]

[10] Noun. A person or thing that is spectacularly unsuccessful or disordered, especially one that is a source of peculiar fascination.

ANSWER: hot mess
9. The central character of this movie has a penguin as his spirit animal. Described as a coming of age film for 30 year olds, this film featured the song “Where Is My Mind” during the closing seconds. Often considered a cult classic, this film was panned by critics on its release due to “heavy violence and confusing narrative,” such as a scene where the central character (*) pours Lye on his hand to give himself a chemical burn. This film features famous lines such as “You are the same decaying organic matter as everyone else,” and the characters are twice ordered not to talk about the titular concept. For 10 points, name this movie starring Edward Norton as an unnamed narrator and Brad Pitt as his violent alter ego.

ANSWER: Fight Club


Bonus: Name these modern rock bands, for 10 points each:

[10] This American band rose to fame with the release of their first album Hybrid Theory, featuring the hit song In The End.

ANSWER: Linkin Park

[10] This band was recently inducted into the Rock and Roll hall of fame, and now has a musical featuring stage versions of their songs “Boulevard of Broken Dreams” and “American Idiot.”

ANSWER: Green Day

[10] This band is often said to be the worst in existence and wrote the songs “Photograph” and “Rockstar.”

ANSWER: Nickelback
10. Members of this musical group met each other on Sakura Gakuin. In a Guardian review of this group, it is said that their most immediate contemporary is the band “Blood Stain Child”. This group has released their only album to date on a sublabel of Toy’s Factory. One song by this group has elements of an enka ballad and contains the lyrics “Kistune ja nai!” That song, (*) “Megitsune”, was the fourth single released by this group leading up to their self-titled debut album. In 2014, this all female group became the youngest ever to perform at Budokan. Songs like “Gimme Chocolate” and “Doki Doki Morning” are sung by, for 10 points, what idol group that blends J-pop with metal.

ANSWER: Babymetal


Bonus: Name this film starring Jared Gilman as Sam Shakusky and Kara Hayward as Suzy Bishop that was nominated for Best Original Screenplay in 2012. For 10 points each:

[10] The film revolves around the plan of Sam and Suzy to run away to the title location. In it, Suzy stabs a Khaki Scout with left-handed scissors, Sam is struck by lightning, and the steeple of St. Jack’s church collapses during a storm, almost killing the protagonists.

ANSWER: Moonrise Kingdom

[10] Moonrise Kingdom was directed by this eccentric director, who is also known for his films Rushmore, Fantastic Mr. Fox, and The Grand Budapest Hotel.

ANSWER: Wesley (Wes) Wales Anderson

[10] Suzy decides to run away from after she finds this fictional pamphlet on top of her refrigerator.

ANSWER: Coping with the Very Troubled Child [accept reasonable equivalents with “Coping, Troubled, Child”]
HALF TIME - PAUSE FOR SCORE CHECK AND ANY SUBSTITUTIONS
11. A scene in an episode of this show has the protagonists miserably failing at basketball. Another episode in this show revolves around the characters opening a food truck and selling calzones in the shape of California. Daniel Chong, the show's executive producer, based the show off of his web comic of a similar name. The theme song for this show is "We'll be There" and is performed by Estelle. One character on this show only speaks in the third person. (*) Bobby Moynihan voices one of the three anthropomorphic protagonists of this Cartoon Network show. The protagonists travel around in an unusual manner, with one stacked on top of the other. Other characters include Charlie, Nom Nom, and Chloe. For 10 points, name this show featuring the ursine characters Grizzly, Panda, and Ice Bear which premiered in 2015.

ANSWER: We Bare Bears


Bonus: Name these file-sharing services, for 10 points each:

[10] The best option for file-sharing is undoubtedly this plus-compatible service, as it is completely free, includes options like “slides” and “sheets,” and allows multiple people to edit at once.

ANSWER: Google Drive

[10] This more professional service can be accessed for free, but users may buy extra storage space. Users who install this may receive annoying notifications every 10 minutes that it is syncing files.

ANSWER: Dropbox

[10] This online service has a variety of questionable ads, but is easy-to-use and is available for the cheap price of $2.50 a month for up to a terabyte of space. Most Minecraft mods are accessed via this service.

ANSWER: Mediafire
12. The arch enemy of this character is an alien named Ma’alefa’ak [MAL-ef-AK), and other enemies include B’enn B’urnzz and Despero. In The Flashpoint Paradox, this character briefly took over Russia before being cut in half by a teleporter. He is one of the most powerful beings in his entire universe, but with one serious weakness, a (*) crippling fear of fire. Despite his extreme power, he mostly stays on the Watchtower to oversee field operations. He has a wide variety of powers, including but not limited to flight, shape-shifting, and telepathy. For 10 points, name this green-skinned Justice League member, the last surviving member of an alien race.

ANSWER: Martian Manhunter [or J’onn Jon’zz]


Bonus: Identify these board games, for 10 points each:

[10] This Hasbro game is titled for the many ways players can hinder the progress of others while supposedly stating the title phrase.

ANSWER: Sorry!

[10] Sorry is based off this classic board game, originally from India.

ANSWER: Parcheesi

[10] Unlike Sorry! and Parcheesi, which have four players, this Hasbro board game has a max of 6 players, and involves answering a variety of questions from different categories to win, much like quizbowl.

ANSWER: Trivial Pursuit
13. This band has performed songs for Infinity Blade III, Transformers: Age of Extinction, Iron Man 3, and the League of Legends World Championship. The video for their most famous song features (*) stuffed animals fighting. That song is the 2013 RIAA rock song of the year. The third single, which warns the singer’s significant other of their flaws, is titled “Demons”. For 10 points each, name this Las Vegas band whose hits include “Shots,” “I Bet My Life,” and “Radioactive.”

ANSWER: Imagine Dragons



Bonus: The Muppets are known for having celebrity cameos in their movies. For 10 points each, name these celebrities who appeared in the most recent Muppets movie, Muppets Most Wanted:

[10] This comedian and actor reprises his role as Hobo Joe from the previous Muppets movie. He is the host of the Emmy Award winning talk show Between Two Ferns and is perhaps best known for his role as Alan in the Hangover trilogy.

ANSWER: Zach Galifianakis

[10] This man appears as a wedding usher, a play on his first name. This singer-songwriter has had nine number one songs on the U.S. charts including “Nice & Slow,” “Yeah!” and “My Boo.”  

ANSWER: Usher Terry Raymond IV

[10] This Canadian singer-songwriter appears as Miss Piggy’s Fairy Godmother. She won the 1988 Eurovision song contest. Her song “My Heart Will Go On” is the annoying main theme song from the 1997 film Titanic.

ANSWER: Celine Dion
14. In this game, a villain threatens to “Drop the Sea Bass” and calls you a “slimy little hipster.” Players can collect sunken scrolls to learn more about the lore of the world. One such scroll shows a fossilized human with a game system. A recent patch added in this game is a new weapon called the (*) “slosher.” Commercials for this game, which repeated a phrase over and over, sparked an internet meme. For 10 points, name this territory based shooter that allows players to transform from squid to kid and back again.

ANSWER: Splatoon


Bonus: Name these totally radical 90s cartoons from Nickelodeon, for 10 points each:

[10] This show featured talking babies who would constantly get into mischief. An “all grown up” version was far less successful.

ANSWER: Rugrats

[10] This Nick show stars a street-smart nine year old with a football shaped head. A girl named Helga is in love with him, but shows it by bullying him.

ANSWER: Hey Arnold!

[10] This cartoon, starring a cat and a chihuahua, struggled with the network over violence and crude humor. A recurring character named Mr. Horse uses the catchphrase “No Sir, I don’t like it.”

ANSWER: The Ren & Stimpy Show
15. This actor had minor roles in Moneyball and Zero Dark Thirty. This actor read for the leads of both Star Trek and Avatar, but was rejected for his lack of physique. In 2014 he was voted #2 in the “sexiest man alive” contest. This man played (*) Bright Abbott on the show Everwood, but rose to prominence in 2014 when he voiced the central character in The Lego Movie. In 2014 he also centered himself as an up-and-coming leading man by buffing up for the part of Peter Quill in the surprise hit Guardians of the Galaxy. For 10 points, name this actor, famous for portraying Andy Dwyer on Parks and Recreation.

ANSWER: Chris Pratt


Bonus: Name some special chess moves, for 10 points each:

[10] If the king has not moved and is not in check, then it may have the opportunity to take part in this special move in which it swaps inward with the rook.

ANSWER: castling

[10] This famous chess opening sees Black move a pawn to c5 after White opens with e4.

ANSWER: Sicilian Defence

[10] If a pawn moves two squares from its starting position, an opponent pawn in the right position will have the option of making this move in which it moves diagonally to the empty space behind the pawn yet still captures the pawn.

ANSWER: en passant
16. Born in the Philippines, this former quarterback has both a rule and a law named after him by the media. The former was instituted by the NCAA after he graduated, which stated that athletes are not allowed to put messages on eyeblack. The latter is a law in his home state which allows home schooled kids to compete athletically for their local high school. In 2007, he became the first sophomore to win the (*) Heisman Trophy. In 2011, he led the Denver Broncos to a playoff victory and compiled many comeback wins throughout the season. An Internet trend which started in 2011 involves people copying a position he assumes after scoring touchdowns in which a person goes on one knee, bows his head, and puts his arm on his knee. For 10 points, name this former Florida Gator and ESPN analyst who is most well-known for his outspoken Christian faith.

ANSWER: Tim Tebow


Bonus: Name these artists who use stage names, for 10 points each:

[10] This KISS bass guitarist was born with the name Chaim Witz. In KISS he is known by his persona, the Demon.

ANSWER: Gene Simmons

[10] Her stage name, Onika Miraj, sounds similar to her real name. She is known for her hits “Starships” and “Anaconda.”

ANSWER: Nicki Minaj

[10] Stevland Hardaway Morris is the birth name of this blind singer who has received 25 Grammys. His hits include “Superstition” and “Sir Duke.”

ANSWER: Stevie Wonder
17. This brand introduced a mascot in 1967 called the Bandito. In 2004, this brand removed all trans fats from its products. Walker Crisps, Snack-A-Jacks, and Twistos are all products sold by this brand oversees. (*) In 2010, in an effort to seem more health-conscious, this band announced its Sun Chips product line would now only contain all natural ingredients. For 10 points, name this Pepsi-owned brand, known for Cheetos as well as corn and potato chips.

ANSWER: Frito-Lay [prompt on partial answer]


Bonus: Name these collectives from Lord of the Rings, for 10 points each:

[10] This group of 9 hooded figures act as Sauron’s enforcers, and their leader the witch-king stabs Frodo in Fellowship of the Ring.

ANSWER: Nazgul [or Ring Wraiths]

[10] These mounted soldiers serve as the main army of Rohan. Led by Eomer, they notably saved the day with Gandalf at Helm’s Deep.

ANSWER: The Rohirim [or Eorlingas]

[10] Only mentioned once by name in the films, this is the name of Gandalf and Saruman’s order, made up of five wizards charged with protecting the free peoples of Middle Earth.

ANSWER: The Istari
18. Volleyballs, dodgeballs, and tennis balls are all used in this sport, which was created ten years ago in Vermont. After its founding, this sport quickly spread to various college campuses across the United States and the world. Unsurprisingly, this is a contact sport, which allows full tackling between the shoulders and knees. Positions in this sport include the (*) keeper, chaser, beater, and seeker. Players must always have one hand on a broomstick at all times during a game of this sport. For 10 points, name this sport which is the non-magical version of a game with the same name in the Harry Potter Universe.

ANSWER: Muggle quidditch



Bonus: Answer some questions about films nominated during the Academy Awards in 2014, for 10 points each:

[10] This film, starring Michael Keaton, won Best Cinematography, Best Original Screenplay, Best Director, and Best Picture. It was notable for appearing to be one single continuous take and for the complex technical difficulties this presented.

ANSWER: Birdman: Or (The Unexpected Virtue of Ignorance)

[10] This film, shot over a period 12 years with the same cast throughout, follows the life Mason Evans Jr. and his family as he grows up. This film received six Academy Awards Nominations, but won only one, for Patricia Arquette as Best Supporting Actress.

ANSWER: Boyhood

[10] This film took home three awards, the second most, including JK Simmons for Best Supporting Actor, Best Film Editing, and Best Sound Mixing. It starred Miles Teller as an aspiring Jazz drummer.

ANSWER: Whiplash
19. This character, in his most famous appearance, helps find a man named Jame Gumb. He uses the assumed name Dr. Fell in Italy. An actor portraying this character won Best Actor despite having less screen time than any previous winners. This character is forced to wear a (*) muzzle and straightjacket. This character trades help for details of an FBI agent’s childhood. An episode of Epic Rap Battles of History pits this character against Jack the Ripper. For 10 points, name this cannibalistic psychiatrist/serial killer who has been featured in both movies and television.

ANSWER: Hannibal Lecter


Bonus: The world’s beloved sport is football, or soccer to Americans. For 10 points each, name these things associated with football:

[10] This foul in football is committed by the attacking team when a player who receives a pass is beyond the last defender before the pass is struck. It is a common penalty, often occurring more than ten times per match.

ANSWER: offside

[10] In the association football pyramid system, such as the one in England, teams that finish last in the standings have this happen to them where they move down a division. After the 2014-2015 season Hull City, Burnley, and Queens Park Rangers were victims of this because of their poor play, and do not play in the English Premier LEague this season. The opposite of this is promotion.

ANSWER: relegation [accept word forms]

[10] This annual competition has been played since the year 2000. Only seven teams qualify for this competition, by winning their respective federation’s champions league. Real Madrid are the current champions of this competition. The Spanish club Barcelona and the Brazilian team Corinthians both have won this competition twice.  

ANSWER: FIFA Club World Cup
20. Games in this series contain a variety of weekly cooking shows like Dueling Chefs, Maya’s Cooking, and Rainbow Cooking. Though not a focus of this series, many of games contain long story quests, often restoring a certain goddess with items like musical notes and pieces of a quilt. When the first game in this series was brought to America, all references to alcohol were changed to “juice” though characters who drink said juice will appear intoxicated. One game in this series was split into two largely identical versions, but each permitted the player to pick only one (*) gender. Those games, subtitled A Wonderful Life and Another Wonderful Life are the only games in the series in which characters visibly age. For 10 points, name this video game series about living the life of a farmer.

ANSWER: Harvest Moon



Bonus: Name these video games released in 2015, for 10 points each:

[10] This game was quickly pulled from Steam shortly after its release due to game-breaking crashes on the PC version. As of yet, it has not been made available again.

ANSWER: Batman: Arkham Knight

[10] This Konami game, the 5th in its franchise, has sparked some controversy due to the outfit of one of its supporting characters. The complaints were drowned out over the epic fact that your eye-patched protagonist can rocket-punch enemies.

ANSWER: Metal Gear Solid V [or MGSV, or The Phantom Pain]

[10] This PlayStation exclusive game features the protagonist “The Hunter,” and the player is tasked with travelling through a fantasy city killing mutated monsters created by the titular disease.

ANSWER: Bloodbourne

END OF MATCH - SCORE CHECK (IF THERE IS A TIE, PROCEED TO TIE-BREAKER)

(or you can just read the tie-breaker for fun, time permitting)

[Tie-breaker]: This holiday was once celebrated by abstaining from meat, but that tradition is less popular now. Turnips are another tradition that has been replaced. Many people forgo normal practices on this holiday to collect money for (*) UNICEF. In recent years, people have shifted away from traditional treats like candy apples and popcorn balls to prepackaged foods due to paranoia. For 10 points, name this holiday that takes place before All Saints Day and is celebrated with Jack O’Lanterns.



ANSWER: Halloween

Download 103.66 Kb.

Share with your friends:




The database is protected by copyright ©ininet.org 2022
send message

    Main page